Alejandro Valverde jr. (de zoon van) tekent contract bij voetbalclub Levante

Alejandro Valverde González (inderdaad, de zoon van wielrenner Alejandro Valverde Belmonte) treedt een beetje in de voetsporen van zijn vader. Hij ambieert ook een sportcarrière, niet als wielrenner maar als voetballer. Tot nu toe gaat dat voorspoedig, want Valverde junior tekent een contract bij de Spaanse voetbalclub Levante.

Alejandro Valverde jr. (de zoon van) tekent contract bij voetbalclub Levante

Topsport bedrijven zit er blijkbaar in bij de familie Valverde, want ondanks dat Alejandro junior nog maar 13 jaar oud is, tekent hij al een contract bij Levante, een voetbalclub uit Valencia, uitkomend in de Primera Division.

Samen met een leeftijds- en teamgenoot maakt hij de overstap uit het jeugdteam van Murcia Promesas. Tegen het Spaanse Laverdad zegt zijn moeder dat de jonge Valverde van jongs af al aan het voetballen is. "Hij heeft dezelfde passie voor voetbal als zijn vader voor de fiets."

Overigens is de tweelingbroer van Alejandro senior ook voetballer, hij is keeper bij Murcia Promesas. Bij Levante zijn ze in ieder geval blij met de komst van junior: "Hij heeft een groot loopvermogen en is één op één sterk. Hij doet me denken aan Jésus Navas van Sevilla", klinkt het bij de club. Overigens heeft Alejandro Valverde junior ook een favoriete voetballer: Neymar.