Tourselectie BORA-hangrohe: Kelderman kopman en Schelling mag mee!

Dat Kelderman erbij is, mag geen verrassing heten, maar de selectie van Schelling is dat toch wel een beetje - wel een positieve verrassing uiteraard!

ide schelling
  • Afbeelding van BORA-hansgrohe BORA-hansgrohe
  • Afbeelding van Ide Schelling Ide Schelling
  • Afbeelding van Wilco Kelderman Wilco Kelderman

BORA-hansgrohe heeft de Tour-selectie bekendgemaakt en twee van de acht renners van de Duitse ploeg hebben een Nederlands paspoort: Wilco Kelderman en de jonge Ide Schelling. De Duitsers laten sprinter Pascal Ackermann thuis.

Kelderman zal samen met Peter Sagan kopman zijn van ploeg. De Amersfoorter gaat voor een goed klassement naar Frankrijk. Vorig jaar werd hij derde in de Giro, maar in de Tour reed hij nog nooit top 10.

De selectie van Ide Schelling komt een beetje als een verrassing, al reed de jonge Hagenees een sterk voorjaar en is hijh de laatste weken ook weer op dreef met een zege in de GP des Kantons Argau en een vijfde plek in het algemeen klassement van de Ronde van België. Vorig seizoen reed Schelling de Vuelta.

Manager Ralph Denk zei het volgende over Schelling: "Hij kan eigenlijk op alle terreinen vooruit; kan werken voor de ploeg, maar is ook zeker geschikt om in ontsnappingen mee te gaan. We willen aanvallend koersen deze Tour."

Volledige Tour-selectie BORA-hansgrohe: Wilco Kelderman, Peter Sagan, Ide Schelling, Patrik Konrad, Emanuel Buchmann, Nils Pollitt, Daniel Oss en Lukas Pöstlberger.