Annemiek van Vleuten: 'Val in Rio heeft me veel opgeleverd' 

Mooi hoe ze er op de manier die je hieronder leest tegenaan kan kijken, sterke vrouw!

annemiek van vleuten

Annemiek van Vleuten rijdt deze week het NK, maar haar echte doel dit seizoen zijn de Olympische Spelen in Tokio. We weten allemaal nog hoe de vorige Spelen afliepen - de beelden van haar val in de afdaling staan op het netvlies van de wielerliefhebber gebrand - maar toch kijkt ze niet achterom in wrok, schrijft ze op haar eigen weblog.

Sterker nog, ze denkt dat de val in Rio haar veel heeft gebracht. "Ik heb daar een inschattingsfout gemaakt in die bocht, maar het heeft me ook heel veel opgeleverd, waaronder veel mooie resultaten daarna. Ik vind het niet vervelend als mensen over Rio beginnen. Het is geen vervelend iets voor mij. Ik ben er op voorbereid dat Rio af en toe langs komt, maar ik ben er trots op wat ik daar heb laten zien. De resultaten die daarna volgden waren echt geïnspireerd door wat ik in Rio bergop heb laten zien."

Van Vleuten stond voor Rio niet bekend als klimster, terwijl ze dus op het parkoers met veel hoogtemeters daar de sterren van de hemel reed. Helaas eindigde dat dus niet met een medaille. Maar dat zit totaal niet in haar achterhoofd als het om de Spelen gaat.

"Wat ik vooral vervelend vind is dat mensen me in de mond proberen te leggen dat ik revanche moet nemen in Tokio, waarop mijn antwoord is dat ik geen revanche kan nemen, omdat het niet op hetzelfde parcours is. Het zijn totaal andere Spelen en bovendien heb ik ook geen behoefte om revanche te nemen. Ik heb het resultaat in Rio heel erg omarmd."