Het sneaky gelletjesplan van Ide Schelling werkte perfect: 'De bolletjestrui! Tour is nu al geslaagd'

Wat een heerlijke renner om te zien koersen, maar ook z'n teksten zijn schitterend. Hieronder vertelt-ie over z'n dagvan gisteren, die hem de bollentrui opleverde.

ide schelling
  • Ide Schelling Ide Schelling

Ide Schelling reed in dienst van BORA-hansgrohe in zijn tweede profjaar een ijzersterk voorjaar en zag dat beloond worden met een Tour-selectie. Andere tourdebutanten zouden misschien op de eerste dag even de kat uit de boom kijken, maar zoniet lefgozer Ide Schelling. Hij trok ten aanval, en met resultaat: de bollentrui én meest strijdlustige renner.

"Het was een droom van mij om hier te mogen starten. Voor de start had ik al kippenvel. En dan ook die bolletjestrui: mijn Tour is nu al geslaagd. Ik zat vooral in de vlucht om ervoor te zorgen dat de mannen niet voor Peter Sagan hoefden te werken in het peloton", zegt hij tegen de NOS.

Maar dat pakte dus anders uit. Schelling deed wat hij het liefste doet: lekker koersen. Daar moest wel een truc speciale aan te pas komen. "Bij die sprintjes zag ik dat er een of twee sterker waren. En dus dacht ik: hè, hoe gaan we dat oplossen? Nou, ik heb altijd wel een of twee sneaky plannetjes achter de hand. Ik liet me afzakken en riep: 'gelletje, gelletje!' Die gasten dachten dat ik even naar de auto ging. En toen: hatsekee!"

Een succesvolle poging. Het leverde hem het fiat van de ploeg af om door te rijden. "Ik had zo'n groot gat, dat ik vanuit de auto hoorde: 'Ide, rijd maar door. Het is 35 (kilometer) tot de volgende'. Dus dat heb ik gedaan en het ging erg lekker. Ik heb echt genoten."