Colbrelli na vermeende bodycheck Roglic: 'Valt mij niks te verwijten, sturen haakten in elkaar' 

Primoz Roglic kwam gisteren zwaar ten val en verloor meer dan een minuut. Er wezen mensen naar Sonny Colbrelli als schuldige voor die val. De Italiaan reageert.

primoz roglic

Na de zware val van Primoz Roglic was Sonny Colbrelli de gebeten hond bij veel mensen. Op de beelden is te zien hoe de Sloveen tegen de vlakte gaat na een manoeuvre van de Italiaans kampioen - veel mensen spreken van een bodycehck. Colbrelli zelf ontkent dat in alle toonaarden en reageerde via het Twitter-kanaal van z'n ploeg Bahrain Victorious.

"Het was een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Het peloton ging van links naar rechts op de smalle weg en Primoz kwam van achter. Onze sturen haakten in elkaar, waardoor we bijna allebei tegen de grond gingen. Ik kon met enig geluk wél overeind blijven."

Colbrelli benadrukt dat hij niks expres heeft gedaan. "M'n reactie na de crash was meer uit angst dan dat er iets anders aan de hand was. Ik vind het heel vervelend voor Primoz dat hij is gevallen en ik wou dat het niet gebeurd was, maar volgens mij valt mij niks te verwijten."

De beelden (helikopterbeelden waren fijner geweest om echt te kunnen oordelen)