Ide Schelling na showtje op Champs: 'Ging eerst veeeel te hard, daarna gaaf!' 

De prijs voor meest ontwapenende renner van deze Tour gaat sowieso naar Ide Schelling. Wat heerlijk om hem te horen praten!

ide schelling
  • Ide Schelling Ide Schelling

Het kon ook bijna niet anders. De meest enthousiaste renner van het stel ging uiteraard in de aanval op de Champs-Élysées in de laatste etappe van de Tour. Uiteraard, zou je bijna zeggen, liep de vlucht met Brent van Moer en Michael Valgren op niets uit, maar Ide Schelling liet zich wel weer zien.

Na afloop komt hij op z'n Schellings aan bij de camera van de NOS langs het parkoers. Hij doet het piepende geluid van z'n schijfremmen na en begint zelf al met praten. "Hallo! Daar ben ik weer!" Daarna vertelt hij over de onderneming die hij in Parijs op touw zette. Zo makkelijk was dat nog niet...

"De eerste twee rondjes zat ik echt, écht enorm af te zien. Op dat stuk naar beneden ging ik veeeel te hard joh. Ik had mezelf daar compleet opgeblazen. Toen ik daarna effe een beetje was bijgekomen was het wel heel gaaf. De Tour beginnen met een aanval en de Tour eindigen met een aanval hè.."

Schelling trok er ook op uit omdat er veel familie en vrienden langs de kant stonden. "Het was heel mooi om daarvoor nog even een showtje te geven. Poehhhhh, het was echt gaaf, en zwaar en gaaf... Genieten man!", besloot de Hagenees.

Bollen en knechten

Schelling viel deze Tour in de eerste week al op door zich vanaf etappe 1 in de strijd om de bollen te mengen. We zagen hem onder andere 40 kilometer solo rijden en op leven en dood sprinten met de Fransman Anthony Perez voor het tricot. Voor we hem dus op de Champs weer zagen, verleende Schelling de rest van de Tour hand- en spandiensten voor kopman Wilco Kelderman