HomeNieuwsNa Giro, Tour en Spelen nog geen vakantie voor Bauke Mollema: 'Clásica...

Na Giro, Tour en Spelen nog geen vakantie voor Bauke Mollema: ‘Clásica is mijn favoriete race’

Bauke Mollema was vaak van voren te zien in de Giro d'Italia, won een rit in de Tour de France en reed naar een knappe vierde plaats op de Spelen. Tijd voor vakantie zou je zeggen. Niet dus, Mollema hoopt zaterdag namelijk op een goed resultaat in de Clásica San Sebastián.

Bauke Mollema staat al boven aan in het klassement van meeste koersdagen dit seizoen. De Groninger staat inmiddels op 68 koersdagen en zaterdag wacht nummer 69. Daarmee zit hij al bijna aan de 71 koersdagen van Pello Bilbao, die in het door corona gekenmerkte seizoen de meeste dagen op de fiets zat in wedstrijdverband. Ondanks zijn drukke seizoen zal Mollema komend weekend afreizen naar de Clásica San Sebastián, zijn favoriete race. “Er zijn meerdere factoren dat het mijn favoriet is”, vertelt Mollema op de website van zijn ploeg Trek-Segafredo.

“Van sfeer rondom de koers geniet ik sinds mijn eerste ervaring. Voor Basken is het een evenement dat ze aan het hart gaat en de mensen dragen deze passie over. Het Baskenland is daarbij prachtig; San Sebastián is een geweldige stad. Ik heb altijd veel plezier als ik in deze regio koers. Daarbij past de route goed bij mijn kwaliteiten. We rijden over winderige wegen, wat misschien een detail lijkt maar het zorgt voor veel stress in het peloton. De steile klim Murgil Tontorra is een lanceerplatform naar de finish, maar voordat we daar zijn, moeten we Jaizkibel en Erlaitz beklimmen. Die laatste zou al bepalend kunnen zijn vóór de laatste explosie op de laatste klim. Het weer is de derde factor die het een mooie race maakt.”

Vierde op de Spelen

Vakantie

Mollema vertelt niet te weten wat hij kan verwachten dit jaar. “Het kan meer open en onvoorspelbaar worden dan andere jaren, waarin de renners die de Tour de France reden de grote favorieten waren. Nu is de wegkoers op de Spelen een nieuw element. Net als ik komen renners terug uit Japan. Na de Spelen heb ik zelf enkel gedacht aan herstellen. Ik heb eraan gewerkt om mijn conditie goed te houden, maar mijn lichaam had rust nodig. Vanaf de laatste etappe van de Tour tot vandaag was het leven vrij hectisch. Ik ben er goed doorheen gekomen en ik ben van plan om in Clásica nog eens gebruik te maken van mijn goede vorm.”

Nadien wacht een periode van welverdiende rust. “Het zal voorlopig de laatste dag zijn dat ik zo diep ga. Het is de laatste break van het seizoen voor het laatste deel van het seizoen. Ik ben heel blij met mijn seizoen tot dusver, maar waarom niet proberen om het nog beter te doen? In september hervat ik de competitie op het EK of de Ronde van Luxemburg. Vanaf dan ga ik me focussen op de eendagkoersen in Italië. Maar eerst nog mijn favoriete race.”

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Julian Alphilippe over zijn comeback: ‘Vreemd om met slechte benen te rijden, maar alles voor het WK en Lombardije’

Julian Alaphilippe staat vandaag aan de start van de Tour of Leuven, de nieuwe...

Column | Ik ga al een hele tijd met alle nepbeesten die ik tegenkom op de foto en het is inmiddels een bonte verzameling

Elke gek z'n gebrek. Mathieu van der Poel gaat helemaal op in Fortnite en...

5 Redenen waarmee je je vriendin/vrouw kunt overhalen om ook te gaan fietsen

We kunnen het ons eigenlijk niet voorstellen, maar er zij nog steeds mensen die...

10 Keer ‘haarspeldporno’: zet deze klimmen maar op je bucketlist! 

Dit zijn tien prachtige plaatjes en tegelijkertijd ook tien dikke tips om zelf op te fietsen. Welke van deze wil jij het liefst bedwingen?

Meer zoals dit

Julian Alphilippe over zijn comeback: ‘Vreemd om met slechte benen te rijden, maar alles voor het WK en Lombardije’

Julian Alaphilippe staat vandaag aan de start van de Tour of Leuven, de nieuwe...

Dylan Teuns per direct naar Israel-Premier Tech: ‘Vertrouwensbreukje met Bahrein maar ook UCI-punten van belang’

Dylan Teuns is niet langer renner van Bahrein-Victorious. In onderling overleg met het management...

Tim Merlier over transfer naar Soudal – Quick Step: ‘Een droomkeuze, terwijl het bij Alpecin-Deceuninck financieel niet liep zoals ik hoopte’

Tim Merlier stapt volgend seizoen over naar het Soudal-Quick Step van Patrick Lefevere. Geen...