HomeOlympische SpelenTokio | Gouden teamsprinters: 'Net nog op bed en nu goud, het...

Tokio | Gouden teamsprinters: ‘Net nog op bed en nu goud, het is een waas’

Zo knap, zo torenhoog favoriet en het dan ook doen! De reacties van de drie die de finalerit reden. Gespannen? Welnee joh...

Ze waren de absolute topfavoriet voor de Spelen. In de topsport één van de moeilijkste opgaves die je kan hebben. Je kunt eigenlijk alleen maar goud verliezen, zo goed waren ze. Al sinds 2017 verloren de Nederlandse teamsprinters niet meer.

En ook op de ovaal in Izu maakten ze het waar. In de finale tegen eeuwige Groot-Brittannië pakten Harrie Lavreysen, Roy van den Berg, Jeffrey Hoogland en de in de kwalificaties ingezette Matthijs Büchli goud.

Een nerveus gedoe waarschijnlijk, als je zo torenhoog de favoriet bent. Nou, dat viel wel mee, zei Jeffrey Hoogland na afloop tegen de NOS. “Ik stond eigenlijk best ontspannen in de finale. Ik wist dat het beter kon dan in de eerste ronde, dat deed ik in het verleden ook steeds. En ook bij de rest van de mannen zit er dan vaak wat meer in. Als iedereen zou doen wat-ie kon, wisten we dat het niet mis kon gaan. Het was gewoon focussen op de taak”, vertelt Hoogland alsof het om een wasje draaien gaat.

Roy van den Berg had amper door wat er allemaal gebeurd was. “Kan me nog herinneren dat ik op bed lag en nu sta ik hier met goud. Ik zat zo in die focus, het is een waas. Het is wel mooi hoor, we hebben hier zóveel werk voor gedaan vooraf. Echt vet mooi!”

Ook Harrie Lavreysen was nog niet helemaal terug op aarde vanuit het wieleruniversum. “Poeh, het besef is nog niet echt gevallen. We wisten wat we moesten doen en waren perfect voorbereid. We waren de favoriet, maar dan moet het nog wel gebeuren. Fantastisch dat het is gelukt!

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Julian Alphilippe over zijn comeback: ‘Vreemd om met slechte benen te rijden, maar alles voor het WK en Lombardije’

Julian Alaphilippe staat vandaag aan de start van de Tour of Leuven, de nieuwe...

5 Redenen waarmee je je vriendin/vrouw kunt overhalen om ook te gaan fietsen

We kunnen het ons eigenlijk niet voorstellen, maar er zij nog steeds mensen die...

10 Keer ‘haarspeldporno’: zet deze klimmen maar op je bucketlist! 

Dit zijn tien prachtige plaatjes en tegelijkertijd ook tien dikke tips om zelf op te fietsen. Welke van deze wil jij het liefst bedwingen?

Meer zoals dit

De volgende olympische spelen kunnen we wedden op wielrennen

Dat je het nu alvast goed in je oren knoopt en alles uit de wielerwereld in de gaten houdt!

Ligtlee over reacties op social media: ‘Geschrokken van vervelende, ongevraagde harde berichten’

Vijf jaar na haar gouden plak op de keirin was Elis Ligtlee weer actief op de Olympische Spelen. Niet als baanrenster, maar als analist voor de NOS. Ze kreeg daar positieve reacties op, maar ook nare reacties. Over haar uiterlijk. Op Instagram vertelt ze dat ze daarvan is geschrokken en ze roept op om wat liever voor elkaar te zijn.

Van Riessen viert verjaardag in Japans ziekenhuis: ‘Weet niets meer van de crash’

Voor Laurine van Riessen ziet haar 34ste verjaardag er anders uit dan ze op voorhand had verwacht. Na een zware val op de olympische keirin ligt ze in een Japans ziekenhuis. Gelukkig is haar vriend Matthijs Büchli er ook nog. Hij regelde taart en slingers voor de onfortuinlijke renster, die zich niets meer van de val kan herinneren.