HomeMagazineDe nieuwe Wieler Revue is uit! Met uitgebreid aandacht voor de Tour...

De nieuwe Wieler Revue is uit! Met uitgebreid aandacht voor de Tour de France en Vuelta a España

We zijn alweer aanbeland bij Wieler Revue nummer zes van dit jaar! Een terugblik op de Tour de France en tegelijkertijd een voorbeschouwing op de Vuelta a España. Haal hem snel in de lokale Primera.

In het eerste deel van het nieuwe nummer staan we stil bij de Tour de France. We behandelen alle etappes en hebben bovendien aandacht voor de geweldige Tour de France van Alpecin-Fenix. In een achtergrondverhaal vroegen we Christoph Roodhooft, Tim Merlier en Xandro Meurisse naar het geheim van de ploeg. Het werd een verhaal over het stuur in handen hebben en bouwen op de Mathieu-factor. Roodhooft: “We moeten de aandacht rondom hem goed in de gaten houden, want anders blijft het niet leuk.”

In de eerste week van de Tour de France was Van der Poel de grote Nederlandse smaakmaker, maar Ide Schelling was door zijn strijd om de bollentrui een goede tweede. De Hagenaar groeide in razendtempo uit tot publiekslieveling van de Nederlandse wielerfan. We spraken Schelling uitgebreid over zijn snelle ontwikkeling, over hoe hij de Tour de France heeft ervaren en over zijn favoriete manier van koersen. “Een wedstrijd waarin gekoerst moet worden en waar het niet draait om de meeste watts per kilogram.”

Op sprintersgebied was hét verhaal van de Tour de France natuurlijk de vier ritzeges van Mark Cavendish. We gingen dieper in op het Britse fenomeen door Brian Holm en Iljo Keisse aan het woord te laten. De Deense ploegleider herinnerde zich onder meer dat Cav op het eerste trainingskamp al liet zien in orde te zijn. Het was de bevestiging dat Deceuninck-Quick Step een mooie slag had geslagen met de opmerkelijke transfer van de Brit. “Ik weet wel dat de onderhandelingen een maand duurden. Ik heb Patrick er natuurlijk naar gevraagd, maar hij was echt niet makkelijk te overtuigen.”

Wieler Revue nummer 6

Terwijl de Tour de France al even achter de rug is en ook de Olympische Spelen bijna klaar zijn, wacht de Vuelta a España alweer bijna. Die start immers al op 14 augustus. In Wieler Revue nummer zes blikken we dan ook vooruit op de drie weken door Spanje. Zo staan we stil bij alle etappes, waarin we aandacht hebben voor het parkoers, een verhaal uit de geschiedenis en de streek waar de renners doorheen rijden.

Een van de Nederlandse renners om in de gaten te houden in Spanje is Sam Oomen, die als helper aan de slag zal gaan van Primoz Roglic. In de nieuwe Wieler Revue heeft de Brabander het over de rol die hij heeft bij Team Jumbo-Visma en het voor zichzelf rijden. Dat deed hij onlangs uitstekend met een achtste plaats in de Ronde van Zwitserland. Voor de buitenwacht de definitieve terugkeer van Oomen, maar zelf zag hij dat niet zo. “Om een voorbeeld te noemen: in de Amstel Gold Race en Waalse Pijl had ik de benen om ver mee te kunnen, maar reed ik voor Roglic en Van Aert. Dat is niet altijd zichtbaar voor mensen die wielrennen kijken.”

Tot slot spraken we ook met Timo Roosen, die zich in juni kroonde tot nationaal kampioen op de weg. Voor de Tilburger de bevestiging dat hij ook een winnaar kan zijn. Ondanks dat hij de voorbije jaren steeds meer naar de helpersrol is toegegroeid. “Als ik af en toe voor eigen kans mag rijden, dan motiveert me dat ook weer om vervolgens de grote mannen te helpen in de grote koersen.”

Bestel de nieuwe Wieler Revue hier! Of nog beter: sluit een abonnement af en ontvang de nieuwe Wieler Revue en de volgende nummers standaard op de deurmat!

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Julian Alphilippe over zijn comeback: ‘Vreemd om met slechte benen te rijden, maar alles voor het WK en Lombardije’

Julian Alaphilippe staat vandaag aan de start van de Tour of Leuven, de nieuwe...

5 Redenen waarmee je je vriendin/vrouw kunt overhalen om ook te gaan fietsen

We kunnen het ons eigenlijk niet voorstellen, maar er zij nog steeds mensen die...

10 Keer ‘haarspeldporno’: zet deze klimmen maar op je bucketlist! 

Dit zijn tien prachtige plaatjes en tegelijkertijd ook tien dikke tips om zelf op te fietsen. Welke van deze wil jij het liefst bedwingen?

Meer zoals dit

Interview | Taco van der Hoorn blikt terug op Tour: ‘Ik was boos op mezelf’

In de nieuwste Wieler Revue blikken we vooruit op de Vuelta (met bijvoorbeeld alle...

Interview | Ontdekker Vingegaard: ‘Jonas heeft de structuur van Jumbo-Visma nodig, er is geen ploeg die beter bij hem past’

In onze Tourterugblik/Vuelta-special die bijna in winkel ligt spreken we uitgebreid met de Deen...

De mooiste passages uit ons winterinterview met Jonas Vingegaard: ‘Het vaderschap heeft mijn algehele blik op de wielersport doen veranderen’

Jonas Vingegaard won de laatste etappe van de Dauphiné en liet in Frankrijk zien klaar te zijn voor de Tour de France, waar hij samen met maatje Primoz Roglic de strijd wil aangaan met topfavoriet Tadej Pogacar. Wieler Revue sprak hem begin dit jaar. We zetten de mooiste passages uit dat vraaggesprek op een rijtje.