HomeOlympische SpelenTokio | Wild grijpt bronzen medaille op Omnium: 'Dit was het hoogst...

Tokio | Wild grijpt bronzen medaille op Omnium: ‘Dit was het hoogst haalbare’

Kirsten Wild heeft op de Omnium de bronzen plak veroverd. Op het slotonderdeel was ze in een spannende strijd verwikkeld met Amalie Dideriksen. Wild trok uiteindelijk aan het langste eind.

Voorafgaand aan het laatste onderdeel, de puntenkoers, was de bronzen medaille eigenlijk het hoogst haalbare. De Amerikaanse Jennifer Valente, die in de finale nog ten val kwam, stond te ver voor om het nog echt spannend te laten worden. Wild, die vooral op haar geliefde afvalkoers kostbare punten liet liggen, deed nog wel een aanval op goud samen met haar rivale Amalie Dideriksen, maar de rest van het peloton een rondje lappen lukte niet. Dat was wel nodig om goud te grijpen, waardoor al snel duidelijk werd dat goud er niet meer inzat.

In de slotfase pakte Wild een keer de volle vijf punten tijdens een tussensprint en ook in de eindsprint zat ze goed geplaatst. Daarin werd ze derde. Concurrente Dideriksen zakte voor de laatste sprint volledig weg, waardoor de derde plek van Wild niet meer in gevaar kwam. Wild na afloop tegen de NOS: “Natuurlijk denk je nog aan winnen, maar ik stond zo ver achter voor de puntenkoers en die meiden zijn ook niet dom. Die weten wie ze in de gaten moeten houden en waarschijnlijk was ik een van hen. Een rondje lappen zat er niet in en ook op punten wordt het moeilijk. Dus ik wist al snel: brons is het hoogst haalbare.”

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

7 Tips waarmee het fietsen in de bergen nét even wat minder zwaar wordt

In de bergen fietsen is fantastisch, maar kan natuurlijk ook loodzwaar zijn. Onderstaande 7 tips maken het misschien net even wat minder zwaar. Doe er je voordeel mee!

Vingegaard: ‘Als Van Aert nog een tandje bijsteekt, kan hij zelf voor eindzege in de Tour gaan’

Over een maand vindt in Bilbao de Grand Départ van de Ronde van Frankrijk...

Tadej Pogacar: ‘Als ik Evenepoel was, zou ik altijd de Tour rijden’

Tadej Pogacar liep een polsbreuk op bij een val tijdens Luik-Bastenaken-Luik, maar de Sloveen...

🎥 Puck Pieterse verlengt contract en viert het met superlange wheelie terwijl ze meer dan 250 watt rijdt

Puck Pieterse rijdt nog tot 2027 bij de ploeg van de gebroeders Roodhooft. Dat...

Meer zoals dit

De volgende olympische spelen kunnen we wedden op wielrennen

Dat je het nu alvast goed in je oren knoopt en alles uit de wielerwereld in de gaten houdt!

Ligtlee over reacties op social media: ‘Geschrokken van vervelende, ongevraagde harde berichten’

Vijf jaar na haar gouden plak op de keirin was Elis Ligtlee weer actief op de Olympische Spelen. Niet als baanrenster, maar als analist voor de NOS. Ze kreeg daar positieve reacties op, maar ook nare reacties. Over haar uiterlijk. Op Instagram vertelt ze dat ze daarvan is geschrokken en ze roept op om wat liever voor elkaar te zijn.

Van Riessen viert verjaardag in Japans ziekenhuis: ‘Weet niets meer van de crash’

Voor Laurine van Riessen ziet haar 34ste verjaardag er anders uit dan ze op voorhand had verwacht. Na een zware val op de olympische keirin ligt ze in een Japans ziekenhuis. Gelukkig is haar vriend Matthijs Büchli er ook nog. Hij regelde taart en slingers voor de onfortuinlijke renster, die zich niets meer van de val kan herinneren.