HomeAchtergrondPloegleider Mathieu van der Poel: 'Vervelend, maar geen structurele blessure' 

Ploegleider Mathieu van der Poel: ‘Vervelend, maar geen structurele blessure’ 

Christophe Roodhooft baalt natuurlijk, maar maakt zich ook niet al te veel zorgen over zijn poulain Mathieu van der Poel.

Een paar keer per jaar blijkt dat Mathieu van der Poel ook maar gewoon een mens is. Vorig jaar was dat na de coronabreak het geval in de eerste wedstrijden van het seizoen en nu blijkt het uit het feit dat ook MVDP geblesseerd kan raken. Daardoor moet hij het WK mountainbike van aanstaande zondag laten schieten, maar ploegleider Christophe Roodhooft panikeert niet.

“Het is natuurlijk een probleem, maar het is niet zo dat we denken dat het niet opgelost zal geraken. Het is momenteel vervelend omdat Mathieu niet voluit kan trainen en een renner die niet kan trainen, kan zich ook niet voorbereiden op een WK. Vandaar de afzegging”, vertelt hij aan Sporza.

En het is ook niet zo dat ze bij de ploeg denken dat z'n rug op de lange termijn een probleem gaat worden. “Het is natuurlijk een probleem, maar het is niet zo dat we denken dat het niet opgelost zal geraken. Mathieu kan trainen, maar het is rustig. En MTB'en is dat net niet. Daarom leek het ons raadzamer om alles in orde te proberen te brengen en te mikken op de doelen later dit seizoen.”

Roodhooft doet ook uit de doeken dat Van der Poel al in de Tour met wat rugproblemen kampte. “Hij is een beetje met die problemen uit de Tour gekomen. Die val in Japan zal er natuurlijk geen goed aan gedaan hebben, maar we proberen met gerichte oefeningen een oplossing te vinden. Maar het is niet omdat je er aan werkt, dat het in 1, 2, 3 voorbij en vergeten is.”

Een oorzaak van de problemen is ook nog niet gevonden. “We hebben overal gezocht, ook bij zijn fietspositie. Maar ook bij Mathieu van der Poel duiken er wel vervelende dingen op of kleine blessures. Eigenlijk is het niet meer dan dat. Structureel is er geen blessure, maar Mathieu heeft wel last. Dat is het probleem.”

“Zoiets overkomt Mathieu niet vaak en het is niet aangenaam, maar het is nog niet zo dat hij mentaal afziet”, besluit Roodhooft.

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Julian Alphilippe over zijn comeback: ‘Vreemd om met slechte benen te rijden, maar alles voor het WK en Lombardije’

Julian Alaphilippe staat vandaag aan de start van de Tour of Leuven, de nieuwe...

Column | Ik ga al een hele tijd met alle nepbeesten die ik tegenkom op de foto en het is inmiddels een bonte verzameling

Elke gek z'n gebrek. Mathieu van der Poel gaat helemaal op in Fortnite en...

5 Redenen waarmee je je vriendin/vrouw kunt overhalen om ook te gaan fietsen

We kunnen het ons eigenlijk niet voorstellen, maar er zij nog steeds mensen die...

10 Keer ‘haarspeldporno’: zet deze klimmen maar op je bucketlist! 

Dit zijn tien prachtige plaatjes en tegelijkertijd ook tien dikke tips om zelf op te fietsen. Welke van deze wil jij het liefst bedwingen?

Meer zoals dit

Julian Alphilippe over zijn comeback: ‘Vreemd om met slechte benen te rijden, maar alles voor het WK en Lombardije’

Julian Alaphilippe staat vandaag aan de start van de Tour of Leuven, de nieuwe...

Dylan Teuns per direct naar Israel-Premier Tech: ‘Vertrouwensbreukje met Bahrein maar ook UCI-punten van belang’

Dylan Teuns is niet langer renner van Bahrein-Victorious. In onderling overleg met het management...

Tim Merlier over transfer naar Soudal – Quick Step: ‘Een droomkeuze, terwijl het bij Alpecin-Deceuninck financieel niet liep zoals ik hoopte’

Tim Merlier stapt volgend seizoen over naar het Soudal-Quick Step van Patrick Lefevere. Geen...