Bondscoach Koos Moerenhout: 'Mathieu van der Poel is van een andere categorie' 

De bondskoos laat zijn licht schijnen over de situatie met Mathieu van der Poel, zijn beoogd kopman voor het WK.

mathieu van der poel

Dat Koos Moerenhout ver wil gaan voor echte toppers en vertrouwen in ze heeft bewees hij al met z'n onvoorwaardelijke steun voor Tom Dumoulin in zijn olympische tijdritmissie. Met Mathieu van der Poel is de bondscoach hetzelfde van plan als het gaat om zijn plannen voor het WK.

Het is nog onduidelijk hoe het precies met de rug van Van der Poel gaat - pas maandag wordt bijvoorbeeld pas duidelijk of hij wel van start gaat in de Benelux Tour. Maar Moerenhout geeft MVDP een uitzonderingspositie als het gaat om zijn WK-selectie, zo vertelt hij aan het AD.

"Ik houd het plekje lang open, al zit daar natuurlijk ook een ‘limiet’ aan. Mathieu is sowieso van een andere categorie. Als je kijkt wat hij de afgelopen jaren heeft gepresteerd. Normale regels gaan voor hem niet op. Maar hij zal natuurlijk wel fit moeten worden."

Bij voorkeur kan hij de vorm al aanscherpen in de Benelux Tour, maar of hij daar überhaupt start is dus nog niet helemaal zeker. Ploegmanager Christoph Roodhooft: "Zoals het er nu voorstaat, start Mathieu maandag in de Benelux Tour. Op de training ging het alweer wat beter. Maar het is nu echt van dag tot dag kijken. Kijk, bij een breuk in je lijf weet je: ik ben een bepaald aantal weken uit de roulatie. Dat is met deze blessure anders. We zijn voorzichtig momenteel."