Jakobsen blij en dankbaar na succesvolle Vuelta: 'Dit is een sprookje'

Iets meer dan een jaar na die vreselijke val in Polen won Fabio Jakobsen drie etappes en de puntentrui in de Vuelta. Een meer dan geslaagde comeback dus. In zijn reactie toonde hij zich blij, maar ook vooral dankbaar richting zijn ploeggenoten.

Jakobsen blij en dankbaar na succesvolle Vuelta: 'Dit is een sprookje'
  • Fabio Jakobsen Fabio Jakobsen

"Hier finishen in Santiago de Compostela is mijn grootste overwinning", laat Jakobsen via zijn team Deceuninck-Quick Step weten. "Wie had hier een jaar geleden aan gedacht? Toen ik dichter bij de finish kwam, zwaaide ik naar de fans die mijn naam riepen. Het was echt prachtig om ze dat te zien doen."

Jakobsen is vol lof over zijn ploeggenoten: "Drie etappes en de groene trui is iets waar ik drie weken geleden nooit van had durven dromen. Deze prestatie was alleen mogelijk dankzij de hulp van mijn teamgenoten. Ze waren overal bij me. Op de beklimmingen, in de afdalingen en in de vallei. Ze reden zichzelf binnenstebuiten voor me en ik ben ze ongelooflijk dankbaar."

Hij besluit zijn relaas met een dankwoord aan iedereen van het team, inclusief sponsoren. "Dit shirt vertegenwoordigt The Wolfpack", doelt hij op zijn groene trui. "Alles waar dit voor staat en ons sterke connectie. Het is een sprookje!"

Nieuws
  • Cor Vos