Goed nieuws! Van der Poel hervat seizoen in Antwerp Port Epic

Goed nieuws met het oog op het WK en Parijs-Roubaix? Mathieu van der Poel, die dankzij een rugblessure een kruis moest maken over het WK mountainbike en de Benelux Tour, hervat zondag zijn seizoen in de Antwerp Port Epic.

Goed nieuws! Van der Poel hervat seizoen in Antwerp Port Epic
  • Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

Nadat Van der Poel tijdens de olympische mountainbikewedstrijd hard onderuit ging, bleef hij sukkelen met zijn rug. Een trainingsstage in Livigno werd ingekort en ook ging er een kruis over het WK mountainbike en de Benelux Tour. Bij zijn team Alpecin-Fenix doen ze er alles aan om hem op tijd klaar te stomen voor het WK, maar de signalen zijn tot dusver weinig hoopvol.

"Hij fietst, maar hij traint niet", klonk het eind vorige week. Oftewel, lange afstanden op een lage intensiteit. Bezigheidstherapie, geen intervaltrainingen. Absoluut geen goede voortekenen voor het WK en Parijs-Roubaix dus. Zijn team Alpecin-Fenix maakte bekend dat ze vandaag (maandag) de knoop zouden doorhakken voor wat betreft de rest van zijn seizoen.

Via Twitter komt de ploeg met positief nieuws: Van der Poel heeft de afgelopen week goed kunnen trainen en hij hervat zijn seizoen aanstaande zondag, in de Antwerp Port Epic. Een koers die deels over onverharde wegen gaat. Na deze koers gaat het team intern evalueren over hoe zijn schema voor de rest van het seizoen eruit gaat zien.

Nieuws
  • Cor Vos