Patrick Lefevere over rentree Sam Bennett: 'Ik vind het plots jammer dat de Tour de Guangxi is afgelast'

Sam Bennett staat voor zijn rentree namens Deceuninck-Quick Step. De Ierse sprinter zal vrijdag starten tijdens het Kampioenschap van Vlaanderen.

Bennett
  • Sam Bennett Sam Bennett
  • Patrick Lefevere Patrick Lefevere

Het verhaal van Bennett is bekend: in de Algarve reed hij begin mei zijn laatste koers namens Deceuninck-Quick Step, hij haakte geblesseerd af voor de Tour de France en signeerde ondertussen voor volgend jaar een contract bij BORA-hansgrohe. Teammanager Patrick Lefevere geloofde niet dat Bennett geblesseerd was en inmiddels is het uitgemond in een potje over en weer met modder gooien.

Na een periode van drie maanden inactiviteit wordt het ploegen toegestaan om het loon van een renner te halveren. Daarom reed Bennett afgelopen weekend namens Ierland het Europees kampioenschap. Dit tegen het zere been van Lefevere. "Hij heeft zeven kilometer meegereden", vertelt de Belg tegen Het Nieuwsblad. "Goed gezien van hem, want wij konden die selectie voor Ierland niet weigeren en hij vermijdt dat de UCI-regel in werking wordt gesteld."

Doordat Deceuninck-Quick Step door een andere UCI-regel nu verplicht is om Bennett om de zes weken te laten rijden, maakt de sprinter komende vrijdag zijn rentree. "Vanaf nu gaat hij iedere koers rijden, waarin we hem kunnen opstellen", aldus Lefevere. "Zondag rijdt ook mee in de Gooikse Pijl, dinsdag start hij in Vichte plus al wat er nadien komt. Ik vind het plots jammer dat de Ronde van Guangxi in China is geannuleerd. Als ik terug ben en ik kom Sam eens tegen, dan zullen we elkaar wel eens spreken."

Nieuws
  • Cor Vos