HomeNieuwsPrimoz Roglic schrijft ook Milaan-Turijn op zijn naam

Primoz Roglic schrijft ook Milaan-Turijn op zijn naam

Na de Giro dell'Emilia heeft Primoz Roglic ook Milaan-Turijn op zijn naam geschreven. De Sloveen was in de sprint met Adam Yates verreweg de sterkste.

Eerder deze dag gaven we vijf redenen waarom u Milaan-Turijn moest kijken. Daartussen stonden geen waaiers, maar toch brak de koers los door de flinke wind in het noorden van Italië. Op zo'n vijftig kilometer van de meet werd het peloton uiteengeslagen in twee stukken. Onder meer Deceuninck-Quick Step was flink aanwezig vooraan met liefst zes renners, waaronder favorieten als Alaphilippe en Almeida. Ook topfavorieten Woods, Roglic en Pogacar lieten zich niet verrassen.

De grote afwezigen vooraan waren Adam Yates, Nibali, Quintana en Gaudu. Door het werk van Ineos Grenadiers kwam de achtervolgende groep desondanks snel terug, maar vanwege een flinke kopbeurt van Dries Devenyns werd het gat nooit helemaal dichtgereden. Dat moest dan gebeuren door de kopmannen zelf op de eerste keer Superga, die in totaal twee keer beklommen zou worden. Een klim van 4,9 kilometer aan liefst 9,1 procent. Doordat het vooraan enigszins stilviel konden de nodige renners toch terugkeren, waaronder Yates, Vlasov, Mollema, Storer en Gaudu.

De jongens die terugkeerden, moesten echter een flinke inspanning doen om nog een finale te kunnen rijden. Op zo'n twintig kilometer van de meet besloot Deceuninck-Quick Step haar numerieke meerderheid uit te spelen en zodoende stuurden ze Mauri Vansevenant ten aanval. De Belg reed een maximale voorsprong bijeen van twintig seconden, maar de Superga moest nog eens beklommen worden en vooral UAE Team Emirates deed op kop van de groep met favorieten het nodige werk. De Belg werd dan ook gegrepen op 4 kilometer van het einde.

Dat gebeurde vooral door het beulswerk van Yates, die enkel gevolgd werd door Pogacar, Roglic, Almeida, Woods en Valverde. Opvallend was dat Alaphilippe ineens stilstond en de groep met favorieten moest laten gaan. Yates bleef maar doortrekken en op die manier wist hij ook de strot dicht te knijpen van Woods en Valverde. Even later konden ook Pogacar en Almeida het tempo van de Brit niet aan. Zelfs Roglic leek even te kraken, maar dat bleek spel. De Sloveen reed het gat op Yates namelijk in één streep dicht. Het zou dan ook uitdraaien op een sprint tussen twee. Yates ging al op vierhonderd meter van de finish aan, maar stuitte op een veel te sterke Roglic. Almeida eindigde net voor Pogacar als derde.

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Julian Alphilippe over zijn comeback: ‘Vreemd om met slechte benen te rijden, maar alles voor het WK en Lombardije’

Julian Alaphilippe staat vandaag aan de start van de Tour of Leuven, de nieuwe...

5 Redenen waarmee je je vriendin/vrouw kunt overhalen om ook te gaan fietsen

We kunnen het ons eigenlijk niet voorstellen, maar er zij nog steeds mensen die...

10 Keer ‘haarspeldporno’: zet deze klimmen maar op je bucketlist! 

Dit zijn tien prachtige plaatjes en tegelijkertijd ook tien dikke tips om zelf op te fietsen. Welke van deze wil jij het liefst bedwingen?

Meer zoals dit

Julian Alphilippe over zijn comeback: ‘Vreemd om met slechte benen te rijden, maar alles voor het WK en Lombardije’

Julian Alaphilippe staat vandaag aan de start van de Tour of Leuven, de nieuwe...

Dylan Teuns per direct naar Israel-Premier Tech: ‘Vertrouwensbreukje met Bahrein maar ook UCI-punten van belang’

Dylan Teuns is niet langer renner van Bahrein-Victorious. In onderling overleg met het management...

Tim Merlier over transfer naar Soudal – Quick Step: ‘Een droomkeuze, terwijl het bij Alpecin-Deceuninck financieel niet liep zoals ik hoopte’

Tim Merlier stapt volgend seizoen over naar het Soudal-Quick Step van Patrick Lefevere. Geen...