Marianne Vos na heerlijk crossgevecht met Brand in Amerika: 'Het ging zó snel!' 

La Vos verscheen in het veld en won meteen! Na afloop vertelde ze hoe zwaar het titanengevecht met Lucinda Brand was.

marianne vos

Vorige week werd ze nog tweede in Parijs-Roubaix, een week daarvoor ook plek twee op het WK, maar Marianne Vos plakte nog even een Amerikaanse crossweek aan haar seizoen vast alvorens ze een welverdiende rustperiode krijgt.

Na die twee tweede plekken bleek ze absoluut geen zin te hebben in nóg een tweede plek bij de eerste Amerikaanse cross van een drieluik: de wereldbekerwedstrijd in Waterloo, rond het hoofdkantoor van fietsenfabrikant Trek. Het leverde een werkelijk schitterend gevecht op met Lucina Brand, die haar zinnen nog met wat meer op een zege had gezet dan normaal omdat ze voor 'thuisteam' Trek-Baloise Lions rijdt.

Na flink wat stuivertje wisselen en zij-aan-zij door smalle passages (overigens mengde ook Denise Betsema zich nog even in de strijd) bleek Vos de net iets sterkere vrouw in de eindsprint. Na afloop vertelde ze hoe zwaar de strijd was.

"Ik heb ontzettend afgezien. Het ging zo snel: elke bocht opnieuw vol aanzetten, klimmetjes en bultjes op sprinten. In de laatste ronde was het alles of niets. Ik ken Lucinda vrij goed: ze laat niet veel ruimte en blijft strijden tot de meet. Het is ongelooflijk dat het mij is gelukt. Je wil allebei in de ideale lijn zitten en daarom waren er soms wat aanrakingen, maar het is mooi om zo een gevecht uit te vechten."

De zege kwam voor Vos, voor het eerst in het veld dit seizoen toch een beetje als een verrassing. "Ik ben enorm blij. Ik had niet gedacht zo te kunnen starten. In de eerste ronde wou ik in een goede positie komen, maar ik had niet verwacht mee te doen voor de overwinning en zelfs te winnen."

Cyclocross
  • Core Vos