Van der Poel relatief laat het veld in, eerste cross rijdt hij midden december

Ondanks een dominante Eli Iserbyt kijkt men uit naar de terugkeer van de grote drie in de cross. Mathieu van der Poel maakt zijn rentree pas over anderhalve maand.

Poel
  • Afbeelding van Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

Inmiddels is Van der Poel weer in training, maar competitie laat nog langer op zich wachten, zo schrijft Het Nieuwsblad. De Vlaamse krant meldt dat Alpecin-Fenix rustig wil opbouwen met Van der Poel en dat de wereldkampioen een programma rijdt van zo'n 10 à 12 veldritten. Vorig jaar reed Van der Poel 14 crossen, maar was het seizoen vanwege de coronacrisis heel anders ingedeeld.

Aangezien er weer een druk wegseizoen wacht en hij volgende zomer van plan is de Tour de France wel uit te rijden, is besloten om het in de winter iets rustiger aan te doen. De trainingsopbouw zal dan ook anders zijn dan voorgaande jaren. In november gaat de Nederlander aan zijn basis werken om begin december vervolgens met zijn ploeg tien dagen op trainingskamp te gaan in Spanje.

Niet veel later maakt Van der Poel zijn rentree. Het Nieuwsblad schrijft dat de wereldbeker in het Italiaanse Val Di Sole waarschijnlijk nog te vroeg komt, maar dat Van der Poel in de wereldbeker in het Brabantse Rucphen wel weer van de partij is. Zijn grote concurrenten Tom Pidcock en Wout van Aert hebben besloten om begin december weer het veld in te duiken.

Cyclocross
  • Cor Vos