HomeAchtergrondOpleiding Jumbo-Visma levert aan lopende band. Wie zijn de volgende talenten voor...

Opleiding Jumbo-Visma levert aan lopende band. Wie zijn de volgende talenten voor de hoofdmacht?

Met Gijs Leemreize, Mick van Dijke, Olav Kooij en Michel Hessmann zijn er al de nodige renners vanuit de twee jaar oude opleidingsploeg doorgestroomd naar de hoofdmacht van Team Jumbo-Visma. Wie moeten we nog meer in de gaten houden?

Tim van Dijke

Tim van Dijke is al verzekerd van een profcontract, maar maakt de overstap pas in 2023. Broer Mick zal wel volgend jaar al voor de profploeg van Team Jumbo-Visma uitkomen. Tim kende afgelopen jaar een moeilijk begin vanwege een hersenschudding, die hij opliep na een zware val op trainingskamp in Spanje. Van Dijke is een goede tijdrijder, die ook nog snelheid in de benen heeft. Heeft al een profoverwinning op zijn naam, want de Zeeuw won dit seizoen de zesde etappe in de CRO Race.

Rick Pluimers

De twintigjarige Rick Pluimers bleef enigszins onder de radar dit seizoen, aangezien beloften als Daan Hoole, Marijn van den Berg en Mick van Dijke nog opvallendere resultaten noteerden. Toch mocht Pluimers afgelopen jaar al een aantal keer mee met de grote mannen van Team Jumbo-Visma. Pluimers werd zeventiende in de door Remco Evenepoel gewonnen Ronde van Denemarken. Zijn meest opvallende prestatie: de tweede plaats in Luik-Bastenaken-Luik voor beloften.

Per Strand Hagenes

Misschien wel het meest veelbelovende talent: Per Strand Hagenes. De Noor is pas achttien jaar oud en was afgelopen jaar de beste junior ter wereld. Hij rijdt in 2022 zijn eerste seizoen voor Team Jumbo-Visma. Het is niet de verwachting dat Hagenes zijn vier jaren gaat volmaken bij de beloften. Hagenes kroonde zich met een machtige demarrage tot wereldkampioen bij de junioren.

Wereldkampioen junioren: Per Strand Hagenes

Johannes Staune-Mittet

Net als Tim van Dijke heeft ook Johannes Staune-Mittet al zekerheid dat hij kan doorstromen naar de WorldTour-formatie van Team Jumbo-Visma. Hij is alvast vastgelegd voor de seizoenen 2024, 2025 en 2026. Het zegt alles over hoeveel vertrouwen er is in de kwaliteiten van Staune-Mittet, die dit jaar vierde werd in de Ronde de l'Isard en tiende in Luik-Bastenaken-Luik U23.

Loe van Belle

We kunnen nog een aantal mannen noemen, zoals Colby Simmons – het broertje van Quinn Simmons – die komend jaar de opleidingsploeg versterkt. Maar chauvinistisch als we zijn gaan we voor Loe van Belle. Als eerstejaars belofte boekte Van Belle al twee zeges in 2021. Tussen verschillende profs eindigde hij ook al vijftiende in de Egmont Cycling Race. Verbaas je niet wanneer Van Belle een volgende stap gaat zetten in zijn ontwikkeling in 2022.

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

8 Redenen waarom de Alpe d’Huez de meest overgewaardeerde klim ooit is

Komend weekend wordt de Marmotte verreden, de legendarische cyclo die finisht op de al even legendarische Alpe d'Huez. Volgens onze redacteur de meest overgewaardeerde beklimming die er is.

Plugge reageert op vertrek Roglic: ‘Ik heb te veel respect voor Roglic om hem iets in de weg te staan’

Het zal even wennen worden. Primoz Roglic zal in 2024 niet meer in het...

Primoz Roglic over vertrek bij Jumbo-Visma: ‘Het is beter voor beide partijen’

Primoz Roglic heeft op indrukwekkende wijze Giro dell'Emilia op zijn naam geschreven. De Sloveen...

🎥 Evenepoel en Van der Poel krijgen nieuw speeltje, Kopecky in regenboogtrui op bierfiets

Jumbo-Visma en Soudal Quick-Step zijn volop aan het onderhandelen over een megafusie, maar Remco...

Meer zoals dit

‘Plek voor maar vijf tot zeven renners van Soudal Quick-Step in fusieploeg Jumbo-Visma’

Wij maakten zelf al een selectie van dertig (het maximum dat een WorldTour-ploeg onder...

Patrick Lefevere in ‘column XXL’: ‘Jumbo-Visma praatte met Evenepoel, maandag meer duidelijk’

Er zal nog nooit zo zijn uitgekeken naar een column als op deze zaterdag....

CEO Lotto Dstny geeft ploeg 9.5/10: ‘Ik heb spijt van uitspraken over Caleb Ewan’

Het najaar is nog in volle gang, maar Lotto Dstny boekte tot dusver al...