🎥 Fascinerende beelden van hoe je carbonfiets letterlijk draadje voor draadje wordt opgebouwd

Altijd al eens afgevraagd hoe dat carbon nou werkt? In deze video zie je het (en het verraste ons toch wel behoorlijk).

carbon

Sommige mensen vinden het maar overdreven gedoe en zweren bij een aluminium fiets of hebben zelfs nog een ouderwets stalen ros - of wie weet wel titanium.

Maar het overgrote deel van de nieuwe racefietsen dat wordt verkocht is van het wonderspul dat we carbon noemen. Vederlicht, maar toch heel sterk, dat is in het kort gezegd wat carbon is.

Letterlijk ingewikkeld

Toch blijft het wel enigszins mysterieus, want hoe wordt een fiets van carbon nu eigenlijk gemaakt? Nou, dat gaat er ingewikkelder (letterlijk) aan toe dan wij dachten. In onderstaande video zie je hoe vanaf niks zo'n fiets wordt opgebouwd.

En dat gaat letterlijk draadje voor draadje. Het begint met niks en na een fascinerende video is er opeens een heel stevig frame. Indrukwekkende video!

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.

Beeld: TIME Bicycles

Pelotonpraat
  • TIME Bicycles