Adrie van der Poel over Mathieu: 'Zijn rug speelde toch weer op, maar dat is niet verwonderlijk'

Mathieu van der Poel kwam er in Heusden-Zolder niet aan te pas en stapte uiteindelijk af. Vader Adrie over de opgave van de wereldkampioen.

Poel

Adrie legde na afloop bij Sporza uit waaraan het schortte bij zijn zoon. "Zijn rug speelde toch weer op", begon Van der Poel senior. "Dat is niet verwonderlijk na de zware veldrit in Dendermonde en de eerste twee rondjes in Heusden-Zolder. Zoals we wisten, heeft het zijn tijd nodig."

"Het had weinig zin om de race nog uit te rijden", vervolgt hij. "Afstappen staat niet in Mathieu zijn woordenboek, maar hij moet ook aan zijn gezondheid denken. Na twee dagen rust zal het weer een pak beter gaan. Zijn seizoen gaat vooralsnog door zoals gepland. De volgende koersen begint hij gewoon weer vanaf nul. Er staan nog weinig dubbele crossen op het programma, dus hij krijgt meer tijd om te herstellen."

Ook het probleem aan zijn knie is volgens Adrie nog niet helemaal verholpen. "Hij heeft eigenlijk geen fatsoenlijke wedstrijd meer kunnen rijden sinds de Tour de France. Parijs-Roubaix ging nog aardig, maar daar zagen we ook niet de super-Mathieu. Na zijn val verliep de voorbereiding op het veldritseizoen met horten en stoten. Ik denk dat hij momenteel een maand achterloopt."

En dus is het geen slechte zaak volgens Adrie om de doelen bij te stellen. "Misschien moet hij zijn ambities bijschaven, daar is niets mis mee. Zeker niet als je weet van waar hij komt. Het zou niet gezond zijn om het te forceren. Als je last hebt, moet je voorzichtig zijn."

"Mathieu mag zich vooral niet laten opjagen. Misschien moet hij eens tevreden zijn met een vijfde plek. Het WK blijft het hoofddoel, maar er zijn ergere dingen in de wereld als hij er niet mee zou kunnen doen voor de overwinning. Dat zien we wel."

Cyclocross
  • Cor Vos