Michel Wuyts over rug Van der Poel: 'Waarschijnlijk ook ambities voorjaar bijstellen, maar wie weet.. hij is een fenomeen en hypertalent' 

Michel Wuyts is niet positief gestemd over de rugperikelen van Mathieu van der Poel, al ziet hij ook een lichtpuntje... Hieronder wijdt hij erover uit.

michel wuyts
  • Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

Het is onderhand het meest besproken lichaamsdeel in de wielersport ooit: de rug van Mathieu van der Poel. Vanochtend kwam naar buiten dat die onwillige rug hem ertoe dwingt zijn crossseizoen te beëindigen.

Sporza-commentator Michel Wuyts zijn ei over de rugproblematiek van MVDP op de website van Sporza. Hij vindt het verstandig dat Van der Poel en zijn ploeg nu dit besluit hebben genomen, maar denkt dat de blessure ook van invloed zal zijn op het voorjaar van de renner van Alpecin-Fenix.

"Zijn basis zal dit voorjaar niet perfect zijn. Meestal volgt daaruit dat een renner geen formidabele overwinningen aan elkaar zal rijgen in het voorjaar. Het zal veeleer op en af gaan. Meer dan waarschijnlijk zal Van der Poel zijn ambities voor het voorjaar moeten bijstellen."

Maar Wuyts besluit positief, want we hebben natuurlijk niet met een normale renner te maken.. "Er is een fantastische kant aan het fenomeen-Van der Poel: hij heeft niet veel rust en opbouw nodig om bijzondere prestaties neer te zetten. Dus het is niet uitgesloten dat Van der Poel af en toe wijd zal uitslaan en - waarom niet - kan meedoen voor winst in een monument. Van der Poel is immers hypergetalenteerd."