HomeCyclocrossMarianne Vos behaalt zevende nationale titel veldrijden, Fem van Empel beste bij...

Marianne Vos behaalt zevende nationale titel veldrijden, Fem van Empel beste bij de beloften (al zagen we daar niks van in beeld…)

Het WK... ehhh NK veldrijden werd in Rucphen een prooi voor een oppermachtige Marianne Vos. Daarachter was het vooral een pechdag voor Puck Pieterse. (En voor de kijkers, want het commentaar en de regie van de NOS liet nogal te wensen over..)

De beste Nederlandse veldrijdster van dit seizoen is Lucinda Brand, maar op het NK wist dat ze met verse krachten te maken zou krijgen. Terwijl zij woensdag in Herentals haar zestiende zege van het seizoen binnenhaalde, namen Marianne Vos en jonkies Fem van Empel, Puck Pieterse en Shirin van Anrooij rust.

Dat betaalde zich voor Vos uit op het NK, want in Rucphen, waar ze eerder al Brand aftroefde in de wereldbeker, reed ze in de tweede ronde van de werdstrijd weg bij de andere vrouwen.

Bij dat groepje favorieten zal Puck Pieterse al niet meer, zij kreeg twee keer te maken met pech en dus ging de strijd voor de titel bij de beloften tussen Fem van Empel en Shirin van Anrooij.

Die twee konden zich niet mengen in de strijd voor het podium bij de grote vrouwen, want achter een ontketende Vos probeerde Ceylin del Carmen Alvarado de tweede plek af te snoepen van Lucinda Brand. Na een valpartij van de wereldkampioene kwam de Rotterdamse dichtbij, maar Brand hield plek twee uiteindelijk vast met een kleine marge.

Van de strijd om de beloftentitel kregen we helaas niet veel te zien van de regie, die alleen oog had voor de eerste drie in koers (op zo'n moment mis je de Vlaamse registratie van de crossen..).

Zeker omdat het spannend bleek te zijn tussen Van Empel en Van Anrooij. Via de omroeper van dienst konden de mensen thuis voor de buis horen dat Fem van Empel allround vierde werd en in een sprintje voor de beloftentitel Shirin van Anrooij aftroefde. Omdat de NOS geen oog had voor wat er na de nummer drie gebeurde, hier de top 11 (bedankt Peter van der Veen!)

@x_shirin is uiteraard Shirin van Anrooij…

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Tour | Bom bij Intermarché: geen Quinten Hermans in de Tourselectie

Bommetje bij Intermarché-Wanty Gobert Matériaux. De Tourselectie is bekend en de meest opvallende naam...

Julian Alaphilippe mist Tour de France: ‘Een moeilijke beslissing voor de ploeg, maar ik snap het volledig’

Wereldkampioen Julian Alaphilippe is er dit jaar niet bij in de Tour de France....

BREAKING: Géén Alaphilippe in de Tour

Julian Alaphilippe zal dit jaar niet deelnemen aan de Tour de France. De tweevoudige wereldkampioen...

Column | Er zouden zware straffen moeten staan op het verminken van kampioenstruien

Niets is mooier dan een kampioenstrui. Althans, als de ploeg er niet een of ander gedrocht van maakt. Daar moet de UCI straffen op zetten, vindt onze redacteur. Lees zijn verhaal.

Meer zoals dit

Nys houdt na positieve dopingtest vertrouwen in Toon Aerts: ‘We zijn allemaal aangeslagen, maar Toon is een hele correcte gast’

Een schok ging door de cross toen Toon Aerts een positieve dopingtest afleverde. De Belg ontkent iets verkeerd te hebben gedaan en zijn manager Sven Nys houdt vertrouwen in Aerts.

Toon Aerts op non-actief na dopingsporen in urine: ‘Ik tast momenteel in het duister hoe dit is kunnen komen’

Toon Aerts is op non-actief gezet door zijn ploeg Baloise Trek Lions. Er zijn namelijk sporen van een dopingproduct gevonden in zijn urine.

Eli Iserbyt gaat z’n geluk beproeven op de mountainbike komende zomer: ‘Ideaal om iets nieuws te ontdekken’ 

De kleine Belg gaat Mathieu van der Poel achterna. Hij vertelt erover.