Vlasov pakt dagzege en rijdt Evenepoel uit leiderstrui in Ronde van Valencia

Aleksandr Vlasov heeft de macht gegrepen in de Ronde van Valencia. Remco Evenepoel eindigde als achtste en verloor zijn leiderstrui.

Vlasov
  • Aleksandr Vlasov Aleksandr Vlasov

Vroeg in de derde etappe ontstond een kopgroep met daarbij onder anderen Jan Tratnik, Attila Valter en Nederlander Lars van den Berg. Het was de koninginnenetappe in Valencia met als scherprechter de Alto de las Altenas. Een klim van 9,8 kilometer aan 7,5 procent met stukken onverhard. Zeker het tweede gedeelte van de klim was loodzwaar. De Sloveen Tratnik vatte die slotklim als eerste aan, maar hij zou nooit aanspraak maken op de dagzege. Daarvoor was zijn voorsprong te klein.

In de groep met favorieten liet Alejandro Valverde zich als eerste zien op de slotklim, maar net voor de gravelstroken kwam alles weer bijeen. De favorieten keken vervolgens de kat even uit de boom, maar leider en de vooraf ongenaakbaar geachte Evenepoel had het zichtbaar lastig. Toch kwam de Belg terug en pakte hij zelfs de kop. Maar zo goed als op dag één was Evenepoel zeker niet, want op het moment dat Vlasov versnelde kon hij niet mee.

De Rus - voor de etappe op zestien seconden nummer twee in het klassement - bleek de allerbeste. Niemand kon hem volgen. Evenepoel had onder anderen Enric Mas, Jakob Fuglsang en Carlos Rodriguez in zijn wiel. Zij bleken echter ook beter dan Evenepoel en lieten hem achter. Sterker nog, de renner van Quick Step-Alpha Vinyl viel in de slotkilometer helemaal stil en zag meerdere renners voorbijkomen. Aan Vlasov was niets meer te doen en de Rus sloeg zodoende een dubbelslag in Valencia.

Nieuws
  • Cor Vos