HomeCyclocrossApart verhaal: Blanka Vas reed WK veldrijden met coronabesmetting (en was ook...

Apart verhaal: Blanka Vas reed WK veldrijden met coronabesmetting (en was ook besmet tijdens ploegenpresentatie SD Worx)

Het is een verklaring voor haar slechte prestatie in Fayetteville. Maar een gek verhaal is het wel. De Hongaarse legt uit.

Met een zeventiende plaats was het WK veldrijden vorige week een grote deceptie voor het Hongaarse toptalent Blanka Vas. Sowieso reed ze de laatste weken al wat minder dan in het begin van het crossseizoen, maar deze plek in het achterveld was wel heel dramatisch.

Ze gaf direct na de koers en zelfs in de aanloop ernaartoe al aan zich niet goed te voelen. In deze tijden denk je dan al snel aan covid, maar de renster van SD Worx testte telkens negatief op het coronavirus. Nu lijkt het er toch op alsof ze het virus onder de leden had in Amerika, zo legt ze uit aan Eurosport Hongarije.

Het kwam allemaal aan het licht na de ploegenpresentatie van SD Worx. ” De vrijdag daarna vloog ik naar huis met Miki (haar vriend, red.) en daar deed ik een speciale coronatest. Ik wilde weten of ik de afgelopen twee weken het virus heb gehad. Uit die uitslag bleek duidelijk dat ik corona heb gehad.”

“De twee dagen voor het WK had ik hoofdpijn en buikkrampen. Ik kon amper iets eten. We sloten corona uit, want bij de test 48 uur voor de wedstrijd waren mijn twee tests negatief. Nadat we terug waren uit de Verenigde Staten gaf de bondscoach aan dat het niet goed met hem ging. Hij testte positief. Daarna heeft iedereen een zelftest gedaan en Miki en Lars Boom (haar coach bij SD Worx, red.) kregen ook een positieve uitslag terug. Maar ik was toch weer negatief”, beschrijft ze de gang van zaken.

Ook bij de ploegenpresentatie werd Vas aan een grondig medisch onderzoek onderworpen, maar kwam er niets aan het licht. “We werden heel goed onderzocht, zelfs ons hart werd gecontroleerd, maar alles bleek in orde. Vergeleken met vorig jaar februari, toen ik ook het coronavirus onder de leden had, waren de symptomen nu ook wel veel zwakker”, besluit ze.

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Tour | De brug en de wind! Alles wat je moet weten over etappe 2: Roskilde-Nyborg

Parkoers Analisten, ploegleiders en ook renners waren er na de Tourpresentatie al praktisch zeker van....

Uitzinnige Lefevere: ‘Ik ben blij dat de kranten morgen niet geel zullen kleuren voor Jumbo, maar voor ons’

Na afloop verscheen Lefevere voor de camera's van Sporza. "Wat kan ik zeggen? Niks...

Yves Lampaert realiseert zijn droom: ‘Ik win een tijdrit en geel in de Tour, als boerenzoon uit België’

Lampie die de proloog en de eerste gele trui van de Tour wint? Dat...

Van der Poel grapt met Pogacar: ‘Goede banden in de regen?’

De tijdrit in Kopenhagen werd zeker voor de grootste kanshebber gereden in natte omstandigheden....

Meer zoals dit

Nys houdt na positieve dopingtest vertrouwen in Toon Aerts: ‘We zijn allemaal aangeslagen, maar Toon is een hele correcte gast’

Een schok ging door de cross toen Toon Aerts een positieve dopingtest afleverde. De Belg ontkent iets verkeerd te hebben gedaan en zijn manager Sven Nys houdt vertrouwen in Aerts.

Toon Aerts op non-actief na dopingsporen in urine: ‘Ik tast momenteel in het duister hoe dit is kunnen komen’

Toon Aerts is op non-actief gezet door zijn ploeg Baloise Trek Lions. Er zijn namelijk sporen van een dopingproduct gevonden in zijn urine.

Eli Iserbyt gaat z’n geluk beproeven op de mountainbike komende zomer: ‘Ideaal om iets nieuws te ontdekken’ 

De kleine Belg gaat Mathieu van der Poel achterna. Hij vertelt erover.