HomeAchtergrondTaco van der Hoorn over verschil training Jumbo en huidige ploeg: 'Bij...

Taco van der Hoorn over verschil training Jumbo en huidige ploeg: ‘Bij Intermarché-Wanty-Gobèrt train ik meer op inhoud’ 

De succesvolle Nederlander legt uit wat het verschil is in trainingsmethodes tussen Jumbo-Visma en Intermarché-Wanty-Gobèrt.

Taco van der Hoorn bereikte in 2019 na heel veel tegenslagen de heilige graal in het Nederlandse wielrennen: een contract bij Jumbo-Visma. Maar door – andermaal – de nodige tegenslag kwam de Noord-Hollander daar niet helemaal uit de verf. Z'n contract werd niet verlengd.

Achteraf zal hij daar niet mee zitten, want op het allerlaatste moment contracteerde Intermarché-Wanty-Gobèrt hem en daar ontbolsterde hij weer helemaal, met een fraaie etappezege in de Giro van vorig seizoen als gevolg.

In onze seizoengids legt Van der Hoorn in een achtergrondverhaal over verschillende manier van trainen in de wintermaanden uit wat het verschil is tussen hoe hij bij Jumbo-Visma trainde en hoe hij nu traint.

“Sinds mijn overstap naar Intermarché-Wanty-Gobèrt ben ik weer meer op inhoud gaan trainen. Bij Jumbo-Visma trainde ik iets meer op op de één- of tweeminutenwaarden, terwijl ik nu meer probeer om mijn omslagpunt te verhogen.”

Hij legt uit wat de gevolgen zijn. “Dat zorgt ervoor dat mijn piekwaardes iets lager liggen, maar ik kan wel vaker een intense inspanning leveren. Daar zette ik afgelopen winter ook weer op in.”

Van der Hoorn vertelt ook dat hij niet zoveel heeft met weer rustig opbouwen in de wintermaanden. “Daar ben ik niet zo van. Ik begin er in november alweer mee om mezelf echte prikkels te geven. Iedereen zegt altijd dat je rustig moet opbouwen. Ik ben het niet eens met de gedachte daarachter. Ik hou er wel van om vroeg in de winter alweer lactaattrainingen of VO2max-trainingen te doen.”

De seizoengids met alle uitgebreide verhalen ligt nu in de winkel (ook in België!) en is online te bestellen via deze link. In het 212 pagina's dikke nummer vind je ook alle renners en ploegen van de World Tour (mannen en vrouwen) en bij de mannen ook de procontinentale ploegen. Helemaal op de hoogte voor het nieuwe seizoen!

Via dezelfde website kunt u ook een abonnement afsluiten op ons tijdschrift. Wieler Revue is het oudste en langstlopende wielertijdschrift van Nederland en verschijnt 10 keer per jaar.

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Opvallend verhaal van mama Pogacar: ‘Tadej zei vorig jaar: ‘Mama, de Slovenen houden niet van mij’

Dat heeft alles te maken met de Tour de France 2020, waarin Pogacar op...

📸 Uno-X neemt meetpunt Mars in tijdrit Dauphiné letterlijk met futuristische helm

Teams die gebruik maken van het materiaal van Specialized (Soudal-QuickStep en BORA-hansgrohe in de...

Emotionele Mikkel Bjerg na tijdritzege in Dauphiné: ‘Ik heb eigenlijk nooit in mezelf geloofd’

Mikkel Bjerg staat al jarenlang te boek als een groot talent, hij werd driemaal...

Deense dominantie in Dauphiné-tijdrit: Bjerg en Vingegaard finishen 1-2

Het was woensdag tijdritdag in de Dauphiné. De klassementsrenners en specialisten streden tegen de...

Meer zoals dit

Emotionele Mikkel Bjerg na tijdritzege in Dauphiné: ‘Ik heb eigenlijk nooit in mezelf geloofd’

Mikkel Bjerg staat al jarenlang te boek als een groot talent, hij werd driemaal...

Australische reist 15.000 kilometer… voor afgelaste Ronde van België: ‘Heel teleurgesteld’

Mathieu van der Poel zien we binnenkort terug in actie in de Ronde van...

Opmerkelijk verhaal: Belgische veldrijder Jens Adams vond zijn gestolen fietsen (27.000 euro) terug in… Rusland

Jens Adams zien we bijna altijd terug in de top 10 van de topcrossen...