HomeAchtergrondTaco van der Hoorn over verschil training Jumbo en huidige ploeg: 'Bij...

Taco van der Hoorn over verschil training Jumbo en huidige ploeg: ‘Bij Intermarché-Wanty-Gobèrt train ik meer op inhoud’ 

De succesvolle Nederlander legt uit wat het verschil is in trainingsmethodes tussen Jumbo-Visma en Intermarché-Wanty-Gobèrt.

Taco van der Hoorn bereikte in 2019 na heel veel tegenslagen de heilige graal in het Nederlandse wielrennen: een contract bij Jumbo-Visma. Maar door – andermaal – de nodige tegenslag kwam de Noord-Hollander daar niet helemaal uit de verf. Z'n contract werd niet verlengd.

Achteraf zal hij daar niet mee zitten, want op het allerlaatste moment contracteerde Intermarché-Wanty-Gobèrt hem en daar ontbolsterde hij weer helemaal, met een fraaie etappezege in de Giro van vorig seizoen als gevolg.

In onze seizoengids legt Van der Hoorn in een achtergrondverhaal over verschillende manier van trainen in de wintermaanden uit wat het verschil is tussen hoe hij bij Jumbo-Visma trainde en hoe hij nu traint.

“Sinds mijn overstap naar Intermarché-Wanty-Gobèrt ben ik weer meer op inhoud gaan trainen. Bij Jumbo-Visma trainde ik iets meer op op de één- of tweeminutenwaarden, terwijl ik nu meer probeer om mijn omslagpunt te verhogen.”

Hij legt uit wat de gevolgen zijn. “Dat zorgt ervoor dat mijn piekwaardes iets lager liggen, maar ik kan wel vaker een intense inspanning leveren. Daar zette ik afgelopen winter ook weer op in.”

Van der Hoorn vertelt ook dat hij niet zoveel heeft met weer rustig opbouwen in de wintermaanden. “Daar ben ik niet zo van. Ik begin er in november alweer mee om mezelf echte prikkels te geven. Iedereen zegt altijd dat je rustig moet opbouwen. Ik ben het niet eens met de gedachte daarachter. Ik hou er wel van om vroeg in de winter alweer lactaattrainingen of VO2max-trainingen te doen.”

De seizoengids met alle uitgebreide verhalen ligt nu in de winkel (ook in België!) en is online te bestellen via deze link. In het 212 pagina's dikke nummer vind je ook alle renners en ploegen van de World Tour (mannen en vrouwen) en bij de mannen ook de procontinentale ploegen. Helemaal op de hoogte voor het nieuwe seizoen!

Via dezelfde website kunt u ook een abonnement afsluiten op ons tijdschrift. Wieler Revue is het oudste en langstlopende wielertijdschrift van Nederland en verschijnt 10 keer per jaar.

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Van de vuistslag op Merckx tot Opi & Omi: dit waren de slechtste Tour de France-supporters ooit

De vuistslag van Eddy Merckx In 1975 jaagt Eddy Merckx op zijn zesde eindzege in...

De strijd om groen: Keizer Sagan tegen Koning Van Aert

Als de sprint in Sonderborg een voorproefje was, dan mogen we ons de komende...

Wout van Aert rijdt in dienst over kasseien: ‘We gaan de gele trui niet verdedigen’

Jonas Vingegaard liet na de derde etappe al aan Deense media weten dat Wout...

Column | Leuk zo’n Tourstart in Denemarken, maar zo’n vroege rustdag is de hel!

Normaal gesproken zijn rustdagen in de Tour al een kwelling waarbij het beklimmen van...

Meer zoals dit

De strijd om groen: Keizer Sagan tegen Koning Van Aert

Als de sprint in Sonderborg een voorproefje was, dan mogen we ons de komende...

Interview | Richard Plugge: ‘Natuurlijk is Wout van Aert beter dan Mathieu van der Poel’

Micha Jacobs maakte voor onze collega's van Panorama een lijvig interview met Jumbo-Visma-directeur Richard...

Tour | Fabio Jakobsen dankt 85-jarige wonderdokter Cor: ‘Hij kreeg mijn spieren weer aan de praat’

Het verhaal van Fabio Jakobsen en zijn fenomenale comeback na z'n horrorcrash in Polen...