Sepp Kuss doet mee aan langlaufwedstrijd en wordt tweede

Jumbo-Visma fietst, schaatst, maar heeft nu ook een langlaufafdeling...

sepp kuss
  • Sepp Kuss Sepp Kuss

Dat veel wielrenners in de wintermaanden (en ook wel tijdens het seizoen, maar dan wat minder) hardlopen om de conditie op peil te houden/krijgen is geen geheim meer, maar we maakten ook al eens een lijstje van wielrenners uit wintersportlanden die aan hardlopen met ski's onder doen: de zware sport langlaufen.

Sepp Kuss is een van hen. De Amerikaan komt zelfs uit een langlaufnest; z'n vader Dolph is een bekende Amerikaanse skicoach en Sepp zelf een veelbelovende cross country-skiër voor hij de definitieve overstap naar het wielrennen maakte.

Gisteren bewees hij in Andorra, waar Kuss woont als hij in Europa is, dat hij het nog niet verleerd was. Oké, het zijn niet de tegenstanders die je op de Olympische Winterspelen in Peking treft, maar hij staat toch maar mooi even op het podium met een tweede plek.

Kuss zegt in het bericht dat hij het leuk vond om weer even terug te zijn in de langlaufwereld en het ook mooi is om mensen uit andere sporten te ontmoeten.

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.