HomeAchtergrondMathieu van der Poel traint weer echt en gerucht over deelname aan...

Mathieu van der Poel traint weer echt en gerucht over deelname aan Giro, maar: ‘Die rug is nog niet optimaal’ 

Er is goed nieuws en slecht nieuws... Ploegleider Philip Roodhooft aan het woord over de vorderingen bij Mathieu. En er is een opvallend gerucht over het mogelijke programma van Van der Poel.

Wie de afgelopen tijd de Strava van Mathieu van der Poel in de gaten hield, zag dat hij weer flink aan het fietsen is. Onder de Spaanse zon werkte hij de afgelopen weken ritten af van 100 tot soms wel tegen de 200 kilometer aan.

Ook de intensiteit van de ritten nam toe. Dat deed de hoop op een start van MVDP in de belangrijkste voorjaarsklassiekers bij veel wielerliefhebbers stijgen (bijvoorbeeld bij onze redacteur in onderstaande column). Maar is dat ook terecht?

Zijn ploegleider Philip Roodhooft tempert in het AD de verwachtingen een beetje. “Wat Mathieu nu doet, is hetzelfde dat anderen in december en januari hebben gedaan: vooral trainen en rusten. Die rug is nog altijd niet optimaal. Hij kan fietsen en traint wat, dat is positief. Het is duidelijk waar de pijnsymptomen vandaan komen en hoe ze ontstaan. Door rust en behandelingen is er intussen een duidelijke afname van de pijn.”

De komende tijd blijft Van der Poel nog in Spanje om te werken aan zijn comeback. Dat hij juist daar blijft heeft ook weer deels met die rug te maken. “Het is daar aangenamer weer dan in België en dat draagt ook bij aan het herstel. Hij zit daar goed nu. Laat hem rustig genezen, dat is het belangrijkste.”

Giro voor MVDP?

Hoewel hij dus nu nog niet wedstrijdfit is volgens zijn ploegleider stuurde een gezaghebbende Italiaanse wielerjournalist van de Gazzetta dello Sport een opvallende tweet de wereld in. Volgens Ciro Scognamiglio zou Mathieu van der Poel namelijk wellicht de Giro aan z'n programma willen toevoegen.

Hij zegt dat daar uiteraard nog niks over besloten is, maar dat de optie er zeker is. Of deze mogelijke Giro dan in de plaats komt van de voorjaarsklassiekers is ook nog onduidelijk.

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Tiesj Benoot kijkt met open mond naar Vingegaard: ‘Niet omdat Pogacar hier niet is dat er geen goede renners zijn’

Op het laatste klimmetje van de vijfde etappe in de Dauphiné viel Carapaz aan,...

Jasper Philipsen gaat voor het groen in de Tour: ‘Ik heb de afgelopen maanden alleen maar bergen gezien’

Jasper Philipsen reed een prima voorjaar waarin hij vooral liet zien veel meer te...

Gravelen kan ook zijn: uitkijken voor overstekende krokodillen!

Gravelen is niet meer weg te denken uit de fietscultuur en heeft zich definitief...

Meer zoals dit

Jasper Philipsen gaat voor het groen in de Tour: ‘Ik heb de afgelopen maanden alleen maar bergen gezien’

Jasper Philipsen reed een prima voorjaar waarin hij vooral liet zien veel meer te...

Sven Nys over gravelkoers (41 kilometer stroken!) waar Van der Poel rentree maakt: ‘Ideale koers voor hem’

Mathieu van der Poel zou Mathieu van der Poel niet zijn als hij het...

Dit is de (voorlopige) Tourploeg van Alpecin-Deceuninck

We mogen stilaan beginnen aftellen naar de start van de Ronde van Frankrijk. Over...