Video | Parijs-Nice lang niet altijd 'koers naar de zon': epische beelden van door de sneeuw ploeterende renners uit 1956

Wielrennen is een sport van vechten tegen de elementen, maar dit gaat misschien wat ver...

parijs-nice

De editie van Parijs-Nice die nu bezig is, hebben de renners vooral te maken met wind en de gevolgen daarvan: de zo geliefde waaiers (bij de tv-kijker en de ploegen/renners die er goed in zijn dan..). Maar in Parijs-Nice is het wel vaker een gevecht tegen de elementen.

Want hoewel de ronde de bijnaam 'Koers naar de zon' heeft, is ook het (Zuid-)Franse voorjaar qua weer behoorlijk onvoorspelbaar.

Zo duikelde de Franse wielerjournalist David Guénel beelden op van de editie van 1956, waarin de renners te maken kregen met zware sneeuwval. Zo'n rit zou nu - terecht - gecanceld worden, maar in die tijd ploeterde het peloton vrolijk door de sneeuw. Je ziet hieronder de beelden ervan.

De Parijs-Nice van 1956 werd uiteindelijk een prooi voor de Belg Alfred De Bruyne van de Mercier-BP-Hutchinson-ploeg. Maar 44 renners reden deze veeertiende editie van de 'Koers naar de Zon' uit.

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers. Onze klassiekergids ligt nu in de winkel en is online te bestellen via tijdschriftenland.