Toen kon het (blijkbaar) nog: apart beeld van Mario Cipollini die Davide Bramati in blote billen op de fiets zet   

De collega's van Cipo moesten altijd oppassen voor de malle fratsen van Mooie Mario, blijkt maar weer uit dit bijzondere beeld...

mario cipollini

Onze redacteur fietste enige tijd geleden een toertocht samen met Mario Cipollini. Dat leverde een mooie selfie op, maar zoals je hieronder gaat zien had dat ook heel anders af kunnen lopen.

Cipollini was namelijk naast een showman (de foto hierboven als Romeinse keizer zegt wat dat betreft genoeg..) ook nogal een lolbroek in het peloton. Combineer die twee en z'n collega's waren hun leven niet zeker.

Zo is er dit bijzondere beeld van Mario Cipollini die tijdens de Vuelta van 2002 het op de een of andere manier voor elkaar heeft gekregen de broek van Davide Bramati naar beneden te trekken, waardoor de Italiaan opeens in z'n blote billen op het zadel zat. Hoe hij het voor elkaar kreeg weten we niet, want het is een hoop gedoe met zo'n wielerbroek, maar het lukte hem...

Mooie Mario beleefde overigens een bijzonder succesvolle Vuelta in 2002. Hij koerste maar acht dagen en toen vond hij het wel weer mooi geweest, maar in die acht dagen wist hij wel drie massasprints te winnen. Hij was z'n landgenoot Alessandro Petachi en Erik Zabel steeds te snel af.