Marcel Kittel is al vier jaar gestopt maar showt doodleuk dat hij 2000 watt fietst

De Duitser is gestopt en zien we nu als analist bij de NOS, maar hij fietst ook nog best hard. Hogere wattages dan ooit, maar daar is wel een verklaring voor...

marcel kittel

Het was in 2019 zijn laatste koers als profwielrenner. Daarvoor won hij 'm vijf keer, in 2017, 2016, 2014, 2013 en 2012. De Scheldeprijs. Het officieuze WK voor sprinters  was één van de lievelingswedstrijden van Marcel Kittel en daarom postte hij toentertijd een speciaal bericht op Instagram.

De inmiddels 34-jarige Duitser, die we tijdens deze Tour als analist zien bij de NOS, stopte in 2019 namelijk vanwege wat mentale problemen; hij vond het fietsen niet leuk meer. Maar het bloed kruipt na een paar jaar waar het niet gaan kan en Kittel kruipt tegenwoordig weer op z'n carbonnen ros.

Wat heet! Hij gaat nog steeds als een raket! Sterker nog, hij trapt hogere waardes dan ooit, want in de week van die voor hem zo speciale wedstrijd in Zeeland en Vlaanderen trapte hij vorig jaar nog 'even' meer dan 2000 watt weg.

Dat is een ontzettend hoog vermogen - meer dan de sprinters op de weg doen. Dat is te verklaren uit het feit dat wielrenners op de weg, ook de sprinters, duursporters zijn en op die manier inboeten aan pure snelheid.

Nu Kittel niet meer traint voor de enorme afstanden die profwielrenners op de weg aankunnen, komt zijn 'ware' snelheid naar voren, wat overigens niet wil zeggen dat je hier niet in goede condtitie en extreem getalenteerd voor moet zijn. 2000 watt is echt heel erg veel. De Lavreysens en Hooglands van deze wereld rijden op de baan zo'n 2500 watt.

Beeld: Instagram Marcel Kittel

Kittel woont tegenwoordig met zijn Nederlandse vrouw Tess von Piekartz in Nederland. De twee hebben een zoontje (Lex) en een dochtertje (Lizzy) dat in 2021 werd geboren. De Duitser ging na zijn actieve loopbaan economie studeren en is nu dus ook analist op tv.

Beeld: Instagram Marcel Kittel

Pelotonpraat
  • Instagram Marcel Kittel