Florian Sénéchal maakt bizarre dingen mee tijdens Parijs-Roubaix: 'Ik dacht dat ik bier over me heen kreeg, maar het rook naar urine'

Florian Sénéchal eindigde dertiende in Parijs-Roubaix, maar hij zal niet met veel plezier terugdenken aan de keienklassieker.

Senechal
  • Florian Sénéchal Florian Sénéchal

In eerste instantie maakte Sénéchal nog deel uit van de groep waar ook zijn ploegmaat Yves Lampaert inzat. Daar viel de Fransman echter letterlijk weg na een stuurfout. Hij belandde in de berm, maar kon zijn weg ondanks dat zijn hoofd was geraakt gelukkig vervolgen. Niet veel later kwam hij samen te rijden met Alexander Kristoff, die één plek voor hem eindigde.

Samen met Kristoff maakte hij bizarre dingen mee, vertelde hij na afloop tegen La Voix du Nord. "Ik reed samen met hem en ik voelde iets op mijn arm spetteren. Ik dacht dat het bier was, maar eigenlijk rook het naar urine."

"Vanaf daar was ik totaal gedemoraliseerd. Ik begrijp gewoon niet hoe we zoiets kunnen doen", voegde Sénéchal er nog aan toe. Even later zag ook ploegmaat Yves Lampaert zijn kansen vervagen door een 'fan.' De Belg tikte een supporter aan die te ver over de weg hing en kwam vervolgens zwaar ten val.

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.