Mathieu van der Poel laat mountainbike dit seizoen links liggen: 'Even een sabbatjaar' 

Geen MTB voor MVDP dit seizoen. Maar hij hangt 'm zeker niet voor altijd aan de haak...

mathieu van der poel
  • Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

Dat Mathieu van der Poel stiekem liever op de mountainbike zit dan op zijn wegfiets (zou dat ook gelden als het zo'n mooie roze Canyon is..?) is geen geheim. In een vragenvuur zei hij al eens dat als hij móést kiezen, hij dan voor de mountainbike kiest.

Maar dat geldt duidelijk niet voor het seizoen 2022, want dit jaar zit Van der Poel in wedstrijdverband niet op zijn zo geliefde mountainbike. "We hebben zo half besloten dit jaar effe een soort sabbatjaar te nemen, omdat het nu ook zo druk is", zegt hij tegen WielerFlits.

Dat wil niet zeggen dat het gedaan is met zijn (olympische) MTB-droom. "Ik wil het zeker weer oppikken in 2023. Dan wil ik weer wat in die mountainbikeroutine terechtkomen en zo toewerken naar de Spelen van 2024."

Onlangs zei hij al eens dat het zijn grote wens is om in alledrie de disciplines op de fiets die hij beoefent wereldkampioen te worden. Veldrijtitels heeft hij natuurlijk al in overvloed, die op de weg wil hij dit jaar pakken in Australië, waar een parkoers op zijn maat ligt.

Nieuws
  • Cor Vos