Arensman met tiende plek beste Nederlander op Blockhaus: 'Maar wat ik doe maakt niet zoveel uit, ben hier voor Romain'

Thymen Arensman is duidelijk: hij is in Italië om Romain Bardet te helpen.

Arensman
  • Thymen Arensman Thymen Arensman

Thymen Arensman zat lange tijd in de groep met favorieten, waar zijn ploegmaat Romain Bardet een van de renners was die de beste indruk maakten op Blockhaus. De Fransman eindigde als tweede, terwijl Arensman op 58 seconden als tiende over de streep kwam. Hij is nu op plek twaalf de beste Nederlander in het klassement.

"Het was een slopende rit", vertelde Arensman na afloop tegen Eurosport. "Het was echt pittig, maar ik ben blij dat Romain het zo goed deed. Ik moet volgen en zorgen dat Romain krijgt wat hij nodig heeft. En het is ook wel fijn om nog iemand extra hoog te houden in het klassement."

"Maar wat ik doe maakt niet zoveel uit", vervolgde de Nederlander. "Ik hoop nuttig te zijn voor Romain, want dat is waarvoor ik in de Giro ben. Mooi dat ik er daarnaast nog een beetje bij blijf. Dit was een mooie test voor de komende twee weken en ik ben blij dat we met de ploeg meedoen."

Morgen volgt een rustdag, maar Arensman vertelt dat hij nog fris genoeg is om door te koersen. "Ik voel me nog wel goed. Ik was niet supergoed vandaag, maar dat kwam vooral door de warmte. Van mij mochten we nog even doorgaan, maar mentaal is die rustdag ook wel fijn. Er komen nog twee zware weken aan."

Nieuws
  • Cor Vos