Op weg naar UAE of Ineos: een herboren Tim Wellens kan in een nieuwe omgeving nog brokken maken

Het gespeculeer mag ophouden. Het staat vast dat Tim Wellens, ondertussen thuishorend bij het vaste meubilair van Lotto Soudal, de ploeg zal verlaten op het einde van dit seizoen. Kandidaten om hem in te lijven zijn wereldteams UAE en Ineos.

tim wellens

Elf jaar al reed Wellens voor de ploeg van de Nationale Loterij. Aanbiedingen waren er in die periode zat, maar de Truienaar bleef honkvast trouw aan het team dat hem groot maakte. Tot nu.

CEO John Lelangue legt uit in Het Belang van Limburg: "Tim verlaat ons aan het einde van het seizoen. Ik heb in Monaco een goed gesprek met hem gehad en daarin heeft hij te kennen gegeven dat hij toe is aan een nieuwe uitdaging. Dat is in een goede sfeer verlopen. Hij heeft het heel eerlijk zelf gezegd. Tim is heel tevreden bij ons, maar is van mening dat hij op een leeftijd gekomen is waarop hij eens andere lucht wil opsnuiven. Wij waren bereid te onderhandelen over een contractverlenging, maar begrijpen zijn keuze en zijn blij voor hem."

Koploper in de strijd om Wellens is het UAE van Tadej Pogacar. Het gaat niet om een vluchtig uitgesproken interesse, maar om meerdere pogingen om de 31-jarige Limburger los te weken. Ook INEOS spreekt nog een woordje mee in het debat.

Niet opmerkelijk natuurlijk. Wellens kan een stevig palmares voorleggen. Ritoverwinningen alom: in de Vuelta, de Giro, de Ronde van Polen, Parijs-Nice, de BinckBank Tour, de Ronde van Wallonië en ga zo maar verder. Ook eindklassementen staan op de lijst met bijvoorbeel de Eneco Tour, de Ronde van Polen en de Ruta del Sol.

Een prof met een naam dus. Iemand die weet wat het is om successen te boeken en ontgoochelingen te plaatsen. Op zijn 31ste kan een herboren Wellens in een nieuwe omgeving nog flink wat brokken maken. Bij voorkeur in kasseiklassiekers, heuvelritten en zwaardere etappekoersen. Als kopman waar het kan, maar ook als ervaren knecht waar het moet.

Deze Wellens staat voor een nieuw hoofdstuk in zijn wielercarrière.