Magnus Cort onthult opzienbarend winstritueel: 'Speel helikopter met geslachtsdeel en stuur dat naar vrienden'

De Deen Magnus Cort is een beetje een vreemde, maar fijne vogel. Dat blijkt ook wel uit dit verhaal...

Tour de France 2022 stage 10

Een van de meest opzienbarende renner in dit Tourpeloton is Magnus Cort. Dat komt doordat de Deen in blakende vorm is deze Tour de France met ritwinst en een paar dagen in de bolletjestrui, maar ook doordat het een beetje een cultfiguur is.

Hij rijdt al voor een ploeg met een ietwat andere inslag dan de meeste ploegen - welke ploeg kan zeggen over teamcrocs te beschikken? - en beschikt natuurlijk over een mooie 'pornosnor' en dat ding onder z'n neus lijkt wel een beetje representatief voor de fratsen van de 29-jarige Deen.

Rammstein en helikopteren maar

In zijn Tourcolumn voor de Deens krant B.T. schrijft hij namelijk over een ehh... nogal opzienbarend winstritueel. "Ik ga naar het hotel om te douchen en zet Rammstein loeihard. Als ik uit de douche kom, film ik mezelf naakt via Snapchat terwijl ik met mijn geslachtsdeel ‘helikopter’ speel. Ik stuur dat dan door naar mijn beste vrienden."

Z'n vrienden krijgen de pielemuis van Cort niet zomaar bij elk overwinninkje op het scherm van hun telefoon. "Ik doe dat doe ik alleen bij grote overwinningen zoals in de Tour of de Vuelta. Anders zou het wat raar zijn", beseft Cort dat het geen alledaags ritueel is.

Schreeuwen

Hij schrijft in de column ook nog over wat 'normalere' zaken, zoals hoe hij zijn zege in de tiende etappe, op het helikoptergedeelte na, nog meer beleefde.

"Ik had het gevoel dat ik gewonnen had, maar ik was niet zeker. Toen ik na de finish op de grond lag te bekomen, hoorde ik de teamradio en begonnen mensen rondom mij te schreeuwen. Het was echt gek. Kunnen winnen in de Tour is voor mij het grootste wat er is."

De ritzege kwam voor Cort na een moeilijk voorseizoen. "Ik heb een moeilijke lente achter de rug, was twee keer ziek en ik brak mijn sleutelbeen. Deze overwinning redt echt het hele seizoen.”

Pelotonpraat
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2022