HomeColumnsColumn | Wout van Aert op je terras

Column | Wout van Aert op je terras

Onze redacteur zag Wout van Aert op een terras en vroeg zich af hoe hij zou reageren als hij daar de ober was. Het werd een nachtmerrie..

Bijna dagelijks zie ik op Instagram foto’s langskomen van profwielrensters en profwielrenners die op een terrasje een koffie/colaatje en een lekkernij tot zich nemen tijdens een welverdiende pauze op training.

Pas toen ik een foto van Wout van Aert zag waarop een kopje koffie, een Red Bull-helm en een alleraardigst Sardijns taartje (hij is in Sardinië op traininskampvakantie) te zien waren, besefte ik het: die taartjes wandelen niet vanzelf naar de tafeltjes waar de heren en dames profwielrenners zich nestelen voor hun pauze.

Koffie, helm, taartje | Beeld: Instagram Wout van Taert

Nee, taartjes kunnen niet wandelen. Mensen wel, en dus is zo’n taartje door een mens naar het tafeltje van Wout van Aert gebracht. Met andere woorden: je kunt de uitbater/ober/serveerster van een horecagelegenheid met een terras zijn, nietsvermoedend zomaar eens naar buiten gaan om te kijken of er nog nieuwe klandizie is en dan Wout van Aert aantreffen op je terras.

Geen jong stel met twee krijsende kinderen omdat de Fristi op is. Geen moeilijke gasten met vragen over lactosevrije glutengebakjes. Niet de hele bejaarde We Zijn Er Bijna-clan inclusief Martine van Os. Nee. Wout van Aert. Zomaar op je terras. Helmpie af, benen gestrekt onder de tafel, wachtend op jou, de uitbater/ober/serveerster van horecagelegenheid met een terras, omdat hij een kopje koffie en een taartje wil.

Als deze column een droom was, dan zou dit het moment zijn waarop ik badend in het zweet wakker zou schrikken. Ik zou het namelijk niet durven. Met een vol dienblad op de hand naar Wout van Aert stiefelen.

Veel te bang dat ik op het moment suprême struikel, het taartje van het smetteloze geelzwarte Jumbo-Visma-tenue een vieze bende maakt (zou zo het ontwerp voor dat Tour de France-shirt ontstaan zijn?) en, veel erger, de kokend hete koffie op de machtige bovenbenen van Wout belandt, met alle gevolgen van dien.

Wielercafés schieten als paddestoelen uit de grond, maar ik begin er niet aan. Of misschieen eentje waar naar goed Joop Zoetemelks recept alleen lauwe thee te verkrijgen is.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Christoph Roodhooft over Van der Poel: ‘Mathieu heeft weer zelfvertrouwen, maar het was met de hakken over de sloot’

Iemand als Thomas Dekker zette vraagtekens bij de voorbereiding op het WK van Van...

Lotte Kopecky werd vol frustratie 2e: “Ik pak hier het zilver, maar verlies hier het goud”

Nadat de Belgische Lotte Kopecky met haar groep weer aansluiting vond bij de koplopers...

Louis van Gaal gebruikt Annemiek van Vleuten als inspiratie voor Oranje: ‘Wat een voorbeeld is zij voor het bedrijven van topsport’

Bondscoach Louis van Gaal won donderdag met het Nederlands elftal van Polen en is...

Nederlands talent Nienke Vinke pakt brons op WK junioren

Tijdens het wereldkampioenschap voor de junioren dames, van bijna zeventig kilometer, pakt Nieke Vinke...

Meer zoals dit

Poetsen of niet poetsen? Dat is de vraag!

De laatste vraag is vrij simpel te beantwoorden: het is niet altijd goed om...

De herfst maakt zijn intrede, tijd om een bekende wielerdiscussie van stal te halen

Alleen de net begonnen wielrenner en de prof zijn vrijgesteld van soigneerstress. De rest...

Column | Is de regisseur van de Vuelta dronken aan het werk?

Allereerst: het vak van tv-regisseur bij sportwedstrijden lijkt me een bijzonder moeilijke baan. Maar...