HomeColumnsColumn | Wout van Aert op je terras

Column | Wout van Aert op je terras

Onze redacteur zag Wout van Aert op een terras en vroeg zich af hoe hij zou reageren als hij daar de ober was. Het werd een nachtmerrie..

Bijna dagelijks zie ik op Instagram foto’s langskomen van profwielrensters en profwielrenners die op een terrasje een koffie/colaatje en een lekkernij tot zich nemen tijdens een welverdiende pauze op training.

Pas toen ik een foto van Wout van Aert zag waarop een kopje koffie, een Red Bull-helm en een alleraardigst Sardijns taartje (hij is in Sardinië op traininskampvakantie) te zien waren, besefte ik het: die taartjes wandelen niet vanzelf naar de tafeltjes waar de heren en dames profwielrenners zich nestelen voor hun pauze.

Koffie, helm, taartje | Beeld: Instagram Wout van Taert

Nee, taartjes kunnen niet wandelen. Mensen wel, en dus is zo’n taartje door een mens naar het tafeltje van Wout van Aert gebracht. Met andere woorden: je kunt de uitbater/ober/serveerster van een horecagelegenheid met een terras zijn, nietsvermoedend zomaar eens naar buiten gaan om te kijken of er nog nieuwe klandizie is en dan Wout van Aert aantreffen op je terras.

Geen jong stel met twee krijsende kinderen omdat de Fristi op is. Geen moeilijke gasten met vragen over lactosevrije glutengebakjes. Niet de hele bejaarde We Zijn Er Bijna-clan inclusief Martine van Os. Nee. Wout van Aert. Zomaar op je terras. Helmpie af, benen gestrekt onder de tafel, wachtend op jou, de uitbater/ober/serveerster van horecagelegenheid met een terras, omdat hij een kopje koffie en een taartje wil.

Als deze column een droom was, dan zou dit het moment zijn waarop ik badend in het zweet wakker zou schrikken. Ik zou het namelijk niet durven. Met een vol dienblad op de hand naar Wout van Aert stiefelen.

Veel te bang dat ik op het moment suprême struikel, het taartje van het smetteloze geelzwarte Jumbo-Visma-tenue een vieze bende maakt (zou zo het ontwerp voor dat Tour de France-shirt ontstaan zijn?) en, veel erger, de kokend hete koffie op de machtige bovenbenen van Wout belandt, met alle gevolgen van dien.

Wielercafés schieten als paddestoelen uit de grond, maar ik begin er niet aan. Of misschieen eentje waar naar goed Joop Zoetemelks recept alleen lauwe thee te verkrijgen is.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Cavendish vergeeft Sagan voor crash in Tour 2017: ‘We zijn heel close, hij is een legende’

De tijden dat Peter Sagan en Mark Cavendish epische sprintduels in de Tour uitvochten,...

18-jarige Spanjaard uit team van Valverde overleden na ongeval op training

De 18-jarige Juan Pujalte is donderdag om het leven gekomen na een ongeval op...

Verplicht crossen in buitenland en verbod op nationale crossen: UCI introduceert strenge regels omtrent wereldbeker

Afgelopen winter is wat commotie ontstaan over de wereldbeker veldrijden. Vanwege de drukke kalender...

Niki Terpstra: ‘De vrouw van Julian is ook een carrièretijger, en Patrick vindt het denk ik fijner als de aandacht naar Julian gaat’

Lefevere refereerde in een interview in Humo aan een gesprek dat hij heeft gehad...

Meer zoals dit

Column | Stop met het delen van je wintersport op Strava!

Ik scrolde en scrolde maar. Ik scrolde tot m'n scrollvinger niet meer verder wilde...

Column Rik Vanwalleghem | Joker Moscon, en andere boude voorspellingen voor 2024

2024: fasten your seatbelts. Op alle vlakken. Zowat de helft van de wereldbevolking trekt...

Column | Mijn belangrijkste wens voor wielerseizoen 2024: Wout van Aert die Vlaanderen en Roubaix wint

De laatste dagen lig ik vijf keer per dag op een kleedje richting het...