Renners en hun trouwe viervoeters: deze 10 wielrenners zijn dol op hun hond

Dierendag! Heel veel wielrenners en wielrensters hebben een trouwe viervoeter (en nemen 'm soms mee naar de koers). Dat levert fantastisch lieve plaatjes op!

In  de koers komt het helaas nog weleens voor dat er opeens een hond oversteekt of in het peloton verzeild raakt - de schuld van het baasje natuurlijk. Op dat moment zullen de renners en renster even niet zo van de dieren houden, maar er zijn heel veel wielrenners die een hond hebben en hun liefde ervoor niet onder stoelen of banken steken.

We zetten hieronder 10 renners en rensters uit het peloton op een rijtje die thuis (of zelfs in de koers..) een hond hebben. Uiteraard met mooie plaatjes erbij, wat een gezellige dierenliefde. Hond en koers, mooier wordt het toch niet!

1) Demi Vollering

De renster van SD Worx is misschien wel de grootste hondenvriend van het peloton. De Friese Stabij Flo volgt haar op de voet - of in de rugzak zoals je in het filmpje in het artikel hieronder ziet. In de Tour waren er mooie beelden toen ze helemaal gesloopt na de rit naar de Grand Ballon Flo een dikke knuffel gaf.

In dat artikel lees je ook hoe ze een camper aan het bouwen was waarin vooral twee 'dingen' meekonden. De fietsen van haar en haart vriend en uiteraard Flo!

2) Shirin van Anrooij

Voor iemand die ook aan veldrijden doet, heeft een hond zelfs ook nog praktisch nut. Zoals ze bij SRAM al zeggen: hij zal de ketting niet schoonmaken, maar hij kan wel mooi de modder van het gezicht van Shirin van Anrooij likken na bijna een uur door de blubber ploeteren.

Beeld: Instagram SRAM / Shirin van Anrooij

3) Steven Kruijswijk

Steven Kruijswijk hoeft vanuit het warme en zonnige Monaco niet worden schoongelikt. Hij en z'n teckel kunnen na een zware training gewoon lekker samen chillen.

Beeld: Instagram Steven Kruijswijk

4) Hugo Hofstetter

We riepen Demi Vollering al uit als grootste hondenvriend van het peloton, maar misschien moet ze die eer wel delen met Hugo Hofstetter. De Franse sprinter neemt zijn trouwe viervoeter altijd mee naar de koers en zijn ploeg liet zelfs een speciaal 'koerstenue' voor 'm maken.

5) Filippo Ganna

In de Giro van 2021 zagen we Ganna zeer sterk rijden. We weten niet of hij extra kracht kreeg van Mia, maar feit is wel dat z'n hond er voor een aantal etappes bij was. Hij en de andere renners vertroetelden het dier dan even.

6) Tom Dumoulin

Tom Dumoulin is inmiddels gestopt en gescheiden van zijn vrouw. Over het lot van hun hond is niks duidelijk, maar wat we wel weten is dat Dumoulin in de break die hij eerder van het fietsen nam, veel wandelde met zijn hond. En zoals je op de foto hieronder ziet, zijn het dikke maten!

Beeld: Twitter Tom Dumoulin

7) Alexey Vermeulen

De naam Alexey Vermeulen ken je misschien niet, maar de Amerikaan met Nederlandse roots reed een seizoen voor Lotto-Jumbo, de (naam)voorganger van Jumbo-Visma. Tegenwoordig gravelt en mountainbiket hij. En dat doet hij het liefst met z'n hond op z'n rug! Een filmpje daarvan ging een tijdje geleden viral. Je ziet het in onderstaand artikel.

8) Lorena Wiebes

De beste sprintster ter wereld heeft maar liefst twee honden (waarvan ze eentje toepasselijk een pakje van Koekiemonster (toch?) aantrok. In de Baloise Ladies Tour had ze dan ook haar zinnen gezet op de rode puntentrui, want elke dag kreeg de drager daarvan op het podium een zak met 12,5 kilogram hondenbrokken van sponsor Happy Dogs. Een kolfje naar de hand voor de vrouw met de snelle benen (uiteraard veroverde ze de puntentrui..)

9) Mathieu van der Poel (more or less)

Mathieu van der Poel heeft zelf geen hond, maar z'n vriendin Roxanne Bertels heeft er wel eentje en dus loopt er in huize Van der Poel-Bertels te Kapellen wel degelijk een viervoeter rond: de shiba Lola.

10) En natuurlijk Alejandro Valverde

De hond van Alejandro Valverde is misschien wel de bekendste hond van de wielerwereld - al had Alejandro dat vermoedelijk liever anders gezien. Piti is namelijk een bloedhond. Letterlijk in dit geval, want de zakken bloed van dokter Fuentes die voor Valverde waren bedoeld kregen als (niet zo heel sterke) codenaam Piti, de naam van zijn hond.

Pelotonpraat
  • Beeld: Instagram Demi Vollering