🎥 Uit de oude doos: Peter Sagan parkeert fiets rijdend op dak van auto

Een wheelie is voor veel wielrenners al een uitdaging, maar Sagan reed ooit op één wiel het dak van een auto op...

Tour de France 2022 stage 10

Hij is een beetje ingehaald als smaakmaker van de wielerwereld door mannen als Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Tadej Pogacar, maar Peter Sagan was heel lang ook een sieraad voor de sport. Vanwege z'n drie wereldtitels op rij én door de show die hij maakte.

Zei je een paar jaar geleden wheelie, dan zei je in één adem de naam van Peter Sagan. Hij deed te pas en te onpas aan fietsacrobatiek. Het staaltje dat je hieronder ziet in een filmpje van negen jaar geleden is echter nog wel even andere koek.

Sagan reed op dat moment voor Liquigas en tijdens een training parkeerde hij z'n fiets al wheelieënd in de fietsendrager op het dak van de auto. Je gelooft het pas als je het ziet (en als je het filmpje al kent: hoog tijd om 'm weer eens te zien..)

Peter Sagan reed van 2010 tot en met 2014 voor Liquigas en diens opvolger Cannondale. Daarna tekende Sagan een individueel contract bij Specialized en kwam hij op die fiets uit voor Tinkoff, BORA-hansgrohe en het afgelopen seizoen voor TotalEnergies, waar hij dit seizoen in eerste instantie afscheid leek te nemen als wegrenner.

Maar gisteren werd bekend dat Sagan toch nog doorgaat als wegrenner en wel in een ploeg met zijn broer Juraj als ploegleider. Daarnaast wil Sagan zich proberen te plaatsen voor het mountainbiken op de Olympische Spelen.

Pelotonpraat
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2022