Wat Van der Poel liet zien beviel Adrie: 'Wat me opviel, is dat hij twee tanden groter kan rijden dan voorgaande jaren'

Mathieu van der Poel won bij zijn rentree in Hulst meteen. Vader Adrie zag dat het goed zit met de vorm van zijn zoon.

Wereldbeker Cyclocross Race in Hulst 2022 women

In gesprek met WielerFlits blikte Adrie terug op de rentree van Van der Poel. "Conditioneel wisten we al dat hij redelijk in orde is, maar je bent afhankelijk van de start en die verliep heel erg goed", begon hij zijn verhaal. "In de eerste twee à drie rondes was hij wel veel te gretig, maar op zich zag het er wel goed uit."

In die rondes maakte Van der Poel meerdere foutjes en gleed hij zelfs twee keer onderuit. "Wat mij vooral opviel, was dat hij zeker een tand of twee groter kon rijden dan andere jaren. Hij heeft verder niet ingeboet aan zijn acceleratie en op de rechte stukken kan hij een goede versnelling trappen. Dat is fijn. Het is afwachten hoe zijn rug zal reageren, maar hij werkt er keihard aan en het was de laatste maanden al stukken beter."

Wereldkampioen Tom Pidcock kon desondanks lang in het spoor blijven van Van der Poel, terwijl vanaf 4 december ook Wout van Aert weer het veld induikt. De concurrentie is er niet minder op geworden. "Wout gaat net als Mathieu gelijk een heel hoog niveau halen", is Adrie overtuigd. "Ik zet ook Pidcock erbij. Die was vandaag heel ongelukkig, maar wel erg goed. Het zou best kunnen dat we de komende weken nog mooie crossen gaan zien."

Nieuws
  • Photo: Gregory van Gansen/PN/Cor Vos © 2022