Video | Glad, gladder, gladst: massale glijpartij vrouwenveldrijdsters in Hulst

Het zag er bijna uit als een aflevering van Te Land, Ter Zee & In De Lucht. Op het zeer gevaarlijke parkoers in Hulst buitelden de vrouwen over elkaar heen in een gladde modderafdaling.

Wereldbeker Cyclocross Race in Hulst 2022 women

Door de vele regen die gisteren tijdens en voor de Wereldbekercross van Hulst viel werd het toch al lastige (maar heel fraaie) parkoers in Zeeland nog wat lastiger. Dat werd tijdens de crossen van de mannen en vrouwen duidelijk door enkele valpartijen.

Zowel bij mannen als vrouwen gingen de toppers een paar keer tegen de grond. Mathieu van der Poel had het in de eerste ronde lastig, Tom Pidcock brak z'n achterwiel, Fem van Empel haar derailleur ging in crashmodus na een val en zelfs fietsacrobate Puck Pieterse nam een modderbad.

Zij reden allemaal enigszins vooraan toen ze vielen en hadden dus niet te maken met het kettingbotsingeffect dat we nog weleens zien in de cross. Dat was bij onderstaande valpartij wat meer in het achterveld wel anders. Het is net een aflevering van Blij Dat Ik Glij. De vrouwen buitelen over elkaar heen.

Komend weekend bij de crossen van Boom (Superprestige) en Antwerpen (Wereldbeker) hoeven we niet op zulke valpartijen te rekenen, want volgens de laatste verwachtingen wordt het een flink stuk kouder maar ook droger. De moddercrossen lijken weer even achter ons te liggen.

Cyclocross
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2022