HomePelotonpraatWK-bondscoaches zijn wielerfan: 'Altijd een spektakel om Mathieu van der Poel bezig...

WK-bondscoaches zijn wielerfan: ‘Altijd een spektakel om Mathieu van der Poel bezig te zien op de fiets’

Verrassend, een paar bondscoaches die actief zijn op het WK blijken groot wielerfan te zijn. Natuurlijk van Mathieu van der Poel, maar ook wel van wat verrassende namen!

Het WK voetbal in Qatar is in volle gang en de bondscoaches die daar actief zijn focussen zich natuurlijk vooral op de prestaties en spelers van het land dat zij coachen, maar een paar ervan ze blijken ook fan te zijn van de mooiste sport op aarde: wielrennen.

Hervé Renard

Saoedi-Arabië maakte in de eerste speelronde van de groepsfase indruk door te stunten tegen Argentinië. Het bracht de Franse coach van het team tot een haast poëtische wielervergelijking in een interview met het beIN Sports.

“In de finale zaten we in een groepje met Van Aert, Van der Poel en Pogacar. Zonder omkijken zijn we van hen weggereden en uiteindelijk kwamen we als eerste over de aankomstlijn.” Hervé Renard verklaart z’n woorden over de wielrenners tegenover de interviewer ook nog even. “Mijn staf en ik rijden zelf op de racefiets en zijn koersliefhebbers.”

Luis Enrique

Ook Spanje maakte al indruk dit toernooi en het brein achter het fraaie combinatiespel van La Furia Roja is Luis Enrique. Hij vergelijkt zijn jonge toppers Pedri en Gavi niet met Remco Evenepoel en Thymen Arensman, maar is wel groot wielerfan.

En hij is groot fan van een toch wel verrassende naam, zo zei hij op het platform Twitch. “Mijn favoriete renner is een landgenoot: Ivan Garcia Cortina. Maar ik geniet ook van Valverde, Luis Leon Sanchez en Soler.”

Een beetje chauvinistisch dus, maar Luis Enrique kijkt ook wel buiten de landsgrenzen. “Ik kan hou ook van buitenlandse renners. Remco Evenepoel, bijvoorbeeld, die een verleden als voetballer heeft. Of Mathieu van der Poel, het is een spektakel om op hem bezig te zien op de fiets. Wout van Aert is natuurlijk een ander fenomeen op de weg en in het veld.”

Louis van Gaal

Onze eigen Louis van Gaal hebben we tijdens dit WK nog niet gehoord over de edele wielersport, maar ten tijde van het WK wielrennen speelde Oranje ook een wedstrijd en toen gaf Van Gaal, die al eens bij Jumbo-Visma te gast was in de Tour, er blijk van het wielrennen op de voet te volgen.

Hij uitte met name zijn bewondering voor één iemand in het bijzonder: Annemiek van Vleuten. “Ze was al fantastisch. En ze laat het iedereen keer maar zien ook. En dat op latere leeftijd. Ongelooflijk! Wat een voorbeeld is zij voor het bedrijven van topsport.”

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Tom Pidcock kiest zijn WK-favoriet en reageert op kritiek: ‘Het is mijn beslissing of ik al dan niet WK rijd’

Wie Pidcock ziet als zijn opvolger? "Wout. The big racer", vertelt hij in een...

Groenewegen sprint met twee vingers in de neus naar zege in Saudi Tour: ‘Een geweldig begin van het seizoen’

De eerste etappe in de Saudi Tour werd gekenmerkt door slechte wegen, enorme snelheden...

Gerben de Knegt vol vertrouwen voor WK: ‘Ik denk dat Mathieu zal winnen na een spannende slotronde waarin hij Van Aert lost’

Afgelopen weekend won zowel Van Aert als Van der Poel op indrukwekkende wijze. De...

Geen zorgen om knieblessure Bernal: ‘Hij is onderzocht en er is niets zorgelijks’

De Colombiaan van INEOS Grenadiers kampte namelijk met knieklachten. Vorig jaar brak Bernal onder...

Meer zoals dit

🎥 David Dekker en pelotonnetje Nederlanders/Belgen rennen voor hun leven om vliegtuig te halen

Veel profs waren de afgelopen dagen op Mallorca om te trainen en/of de wedstrijden...

📸 Puck Pieterse krijgt krijgt superschattige tekening van jonge Franse fan (met voorspellende 🌈..?)

Puck Pieterse won gisteren met overmacht de laatste wereldbekermanche in Besançon (in afwezigheid van...

🎥 Uit de weg! Inge van der Heijden zorgt voor hilariteit op podium in Besançon

Materiaalpech weerhield Puck Pieterse er niet van om tijdens de wereldbekermanche in Besançon opnieuw...