Video | Nieuw parkoers! Een rondje Dublin met Puck Pieterse vanaf de GoPro: 'Positief verrast'

Puck Pieterse maakte een filmpje van het fonkelnieuwe parkoers van de cross in Dublin. Zo ziet het eruit vanuit haar gezichtspunt (en ze geeft ook nog leuk commentaar plus een babbeltje met iedereen die ze tegenkomt)

Wereldbeker Cyclocross Race in Antwerpen 2022 women elite

Puck Pieterse heeft een hartstikke lek YouTube-kanaal waarop ze onder andere op haar crossfiets door de McDrive scheurt, maar ook iedere week het parkoers van de wedstrijd waar ze aan meedoet laat zien vanaf de GoPro.

Omdat de dames en heren crossers vandaag een gloednieuw parkoers voorgeschoteld krijgen bij de wereldbekercross in Dublin kun je het filmpje dat ze over dat nieuwe rondje reed hieronder zien.

Pieterse rijdt het eerste deel samen met collega Manon Bakker. Daarin zegt ze dat ze positief verrast is over het parkoers, waarvan ze dacht dat het 'alleen maar rechtdoor was'. Het parkoers ligt er modderig bij in Dublin, maar van het door sommige media voorspelde totale mudfest lijkt er op basis van de beelden niet te zijn (het was in Ierland ook koud de afgelopen dragen, maar wel droog).

Puck en Manon zeggen wel dat ze expres de verkeerde lijnen rijden in de modder. "Dus Fem (van Empel, red.), Inge (van der Heijden, red.) en Denise (Betsema, red.), heel goed naar deze video kijken", grapt ze.

De wereldkampioene bij de belofte komt trouwens ook nog wat Ieren tegen met wie ze een babbeltje maakt. Ze zegt dat het links met de auto lastig is en ze zo ongeveer op elke auto knalden - op de fiets is ze dus handiger dan in de auto..

Ook mooi om te zien dat er tijdens de trainingen al Ierse fans langs de kant staan, die uiteraard op een high-five kunnen rekenen.

Puck Pieterse neemt het bij de vrouwen dus op tegen onder andere Fem van Empel, Denise Betsema en Inge van der Heijden; Shirin van Anrooij ontbreekt vanwege een trainingskamp met de wegploeg van Trek-Segafredo.

Bij de mannen is Mathieu van der Poel na een korte rentree weer even aan het trainen in Spanje. Wout van Aert en Tom Pidcock geven wel acte de présence in de Ierse hoofdstad. Je kijkt de wedstrijd van een uur of half twee op NPO1 (waarschijnlijk; tenzij ze bij Studio Sport een samenvatting van schaatsen belangrijker vinden..) of Eurosport.

Cyclocross
  • Photo: Gregory van Gansen/PN/Cor Vos © 2022