Zeer kleurrijk nieuw tenue Israel-Premier Tech, door Belgische designer ontworpen

Israel-Premier Tech pakt uit met een zeer kleurrijk nieuw shirtje. Het kan onze goedkeuring wel wegdragen! Grote foto's van de voor- en achterzijde zie je hieronder.

Het is de tijd van het jaar dat veel ploegen hun nieuwe tenue's voor komend seizoen presenteren. Eerder deed bijvoorbeeld Astana dat al. En nu is het de beurt aan Israel-Premier Tech. Meestal veranderen de ploegen niet zoveel, maar de ploeg van Froome gaat voor een geheel nieuw ontwerp.

En het is een bijzonder ontwerp, want de Belgische designer Stijn Dossche heeft het gemaakt. Je kunt hem onder meer kennen van de fictieve shirts die hij ontwierp voor de evenmin bestaande ploegen Netflix-Movistar en IKEA-Jumbo.

Nu ontwerpt Dossche dus ook voor het 'echie' (hij ontwierp ook al het speciale Tourshirtje van de ploeg). Met het op de Bauhaus-stijl geïnspireerde shirt gooit hij het ver een heel andere boeg. Meer kleuren, maar het wordt geen schreeuwerig shirt, wat ons betreft. Ons oordeel: een dikke 9 dus

Beeld: Israel-Premier Tech

En nog een achteraanzicht van het shirt dat, zoals je ziet, is geproduceerd door de nieuwe materiaalsponsor Ekoï.

Beeld: Israel-Premier Tech

Zoals te doen gebruikelijk zullen we alle shirtjes weer gaan ranken als ze allemaal bekend zijn. Maar dat zal waarschijnlijk nog wel eventjes duren, want EF Education-EasyPost heeft de gewoonte heel lang te wachten met het presenteren van het nieuwe tenue.

Pelotonpraat
  • Beeld: Israel-Premier Tech