HomeZelf in het zadelBijzondere wielerverhalen: Geert rijdt monstertochten op z'n bijzondere step (de ElliptiGO) en...

Bijzondere wielerverhalen: Geert rijdt monstertochten op z’n bijzondere step (de ElliptiGO) en wil nu de Berendries gaan Everesten

Geert 'stepte' al eens 24 uur achter elkaar (in wereldrecordsafstand), deed mee aan de epische Londen-Edinburgh-Londen en nu wil hij de Berendries gaan Everesten op z'n bijzondere vervoersmiddel!

Op Nieuwjaarsdag postten we een artikel met het aantal kilometers dat Mathieu van der Poel, Wout van Aert en acht andere wielertoppers in 2022 hadden gereden. Onderaan het artikel stond een oproepje aan niet-profwielrenners om zich bij ons te melden als ze een bijzonder verhaal over hun fietsjaar hadden.

Dat hebben we geweten, want het blijkt maar weer dat Nederland en België vol fietsfanatiekelingen zit! Eerder lichtten we al het bijzondere verhaal van Chris Koedam eruit, die door de fiets meer dan 40 kilo afviel. Maar we ontvingen ook mail van de Belg Geert De Mulder.

De Vlaams-Brabander heeft ook een passie voor het ongemotoriseerd voortbewegen op twee wielen, maar dan niet op een gewone fiets. Hij legde in 2022 meer dan 10.000 kilometer (bijna 2000 uur) af op zijn ElliptiGO, een soort step/crosstrainer (in het filmpje zie je hoe het werkt en dan herken je ‘m ook wel).

560 kilometer in 24 uur

Geert houdt van uitdagingen. Zo reed hij Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Vlaanderen al op z’n ElliptiGO. Maar die toertochten vallen in het niet bij de wereldrecordpoging die hij deed – en haalde. In 2020 reed hij 24 uur achter elkaar op z’n fiets en reed daarin 560 kilometer.

Daarmee reed hij 44 kilometer meer dan de Amerikaan die het record voor hem in handen had. Hieronder zie je een impressie van het etmaal.

London-Edinburgh-London

Afgelopen zomer deed Geert er nog een schepje bovenop door met zeer weinig pauzes en in tropische omstandigheden de superzware toertocht London-Edinburgh-London te volbrengen. Bij die tocht moet je in vijf dagen de meer dan 1500 kilometers en 15.500 hoogtemeters afleggen. Het evenement werd van 7 tot 12 augustus gehouden.

“Het was de zwaarste en langste editie ooit. Ruim 100 kilometer en 2500 hoogtemeters meer dan de edities ervoor. Ik was de derde persoon ooit die er met de EliptiGO in slaagde de finish te halen. Het was overdag de hele tijd boven de 35 graden.”

Hier zie je de eerste drie secties op z’n Strava-account.

En dat ging helemaal door tot section 20, vijf dagen later.

En nu Everesten op de Berendries

Geert heeft na die monstertocht in Edinburgh alweer een nieuwe uitdaging op het oog. Hij wil in 2023 het record Everesten op de ElliptiGO verbreken. (Everesten is het – zo snel mogelijk – aantal hoogtemeters van de Mount Everest (8846) op een en dezelfde helling afleggen.)

Daarvoor heeft de Vlaming uiteraard een helling uitgezocht die we kennen uit de Vlaamse klassiekers: de Berendries. Dat is er eentje zonder kasseien – uiteraard, want anders haal je zo’n record nooit.

Om de poging succesvol te laten zijn, moet hij de helling 137 keer beklimmen. Het record staat op dit moment op 17 uur en 30 minuten. De Mulder wil de poging in juni ondernemen.

Heb of ken jij ook iemand met zo’n bijzonder wielerverhaal? Laat het ons weten op [email protected]. Wie weet kunnen we daar ook een artikel over maken! 

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Column | De dag dat Leo van Vliet harder juichte dan Mathieu van der Poel zelf

Leo van Vliet kondigde aan dat hij vanaf 2026 niet langer als koersdirecteur van...

Dit zijn de 7 mooiste klimmetjes van Zuid-Limburg (+ een bonusklim)

Dit zijn volgens ons de 7 mooiste beklimmingen die er in Zuid-Limburg te vinden zijn. En nee, de Cauberg staat er niet tussen!

Eddy Merckx weer thuis na spoedoperatie aan darmtorsie

Het Laatste Nieuws meldt dat Eddy Merckx in de nacht van 26 maart met...

Philipsen praat nog met deze drie teams: ‘Hij krijgt nog één week om te beslissen’

Jasper Philipsen is dit seizoen einde contract bij Alpecin-Deceuninck. Zijn contract bij de gebroeders...

Meer zoals dit

Dit zijn de 7 mooiste klimmetjes van Zuid-Limburg (+ een bonusklim)

Dit zijn volgens ons de 7 mooiste beklimmingen die er in Zuid-Limburg te vinden zijn. En nee, de Cauberg staat er niet tussen!

De Mond tot Kont Challenge: deze toertocht wil je absoluut rijden! (vanwege diverse redenen..)

Het wielerseizoen is voor ons amateurs ook weer begonnen. Het afgelopen weekend konden we...

Dit zijn de 10 zwaarste beklimmingen in de Ardennen

De kasseiklassiekers zijn voorbij en dus is het tijd voor de Ardennenklassiekers. Ook de...