🎥 Nagekomen beelden uit Hoogerheide: Costa Ricaanse achterblijver stopt en juicht voor Van der Poel en Van Aert

Zo hoort het! Felipe Nystrom ging als achterblijver keurig aan de kant, maar deed nog wat meer dan dat. Deelnemer én fan, het kan!

World Championships Cyclocross 23 Men elite

De Costa Ricaan Felipe Nystrom is een opvallende verschijning in het veldrijden. We schreven al eens iets over deze bijzondere crosser (dat lees je hier), maar ook het afgelopen weekend tijdens het WK zorgde hij weer voor een opgvallend moment.

En dat gebeurde eigenlijk doordat hij juist niet wilde opvallen. Op YouTube staat namelijk een filmpje waarin hij eerst high-fivend en met en genietend van het publiek bij de passage met de balken rijdt.

Even later duikt daar de tornado op die we de tandem Van der Poel/Van Aert noemen. Achterblijver Nystrom gaat keurig aan de kant en laat ook z'n respect voor het duo nog op een andere manier blijken: hij juicht net zo hard mee als de mensen achter de hekken. Een mooi teken van respect!

Nystrom werd dus gelapt, maar werd toch nog in de uitslag opgenomen: hij kreeg een 38ste plaats toebedeeld. De 39-jarige Costa Ricaan reed vanaf de kerstperiode een bijna volledige crosswinter. Hij reed vanaf oktober zestien crossen.

Dat begon met de Amerikaanse crossen dichtbij huis, maar voor Kerst maakte hij dus de oversteek naar de Lage Landen. Een 29ste plek in Fayetteville was z'n beste prestatie.

Cyclocross
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2023