Dagje voor Van der Poel en Van Aert in de Tirreno? Bekijk het parkoers!

Op papier is dit een rit waarin we de twee matadoren van voren gaan zien in de Tirreno: krijgen we een klassieke Van der Poel vs. Van Aert of zijn er nog andere mannen met wie we rekening moeten houden?

Tour de France 2021 stage 7

Gisteren zagen we Mathieu van der Poel in een geanimeerde Tirreno-rit al zo'n heerlijke lead-out geven dat Jasper Philipsen blij was dat-ie z'n wiel kon houden. Ook Wout van Aert liet zich even van voren zien door in de eerste waaier te zitten en uiteindelijk naar een top 10-plekje te sprinten.

In de rit die vandaag op het programma staat, kunnen ze écht hun eigen kans gaan en ze lieten toch al weten de benen ook nog een paar keer te willen testen deze week (al valt zo'n lead-out natuurlijk ook wel onder de benen testen..)

De rit naar Tortoreto is daarvoor een ideale mogelijkheid. In de 218 kilometer lange etappe leggen ze vier keer een lokaal parkoers af met het klimmetje naar finishplaats Tortoreto erin. Die klim is drie kilometer lang met een stijgingspercentage van gemiddeld 7 procent. In het begin zit een stukje waarin het met 12 procent omhoog gaat. Richting de finish zelf vlakt het wat af. Hieronder zie je het profiel.

Het profiel van het klimmetje op het lokale circuit. | Beeld: RCS

Ideaal voor de twee kemphanen Van der Poel en Van Aert, lijkt het. Concurrentie zal komen van Tom Pidcock, Biniam Girmay, Julian Alaphilippe en ook de mannen voor het algemeen klassement moeten bij de pinken zijn. Degenen daarvan die over een punch beschikken doen ook automatisch mee voor de ritzege.

De rit is vanaf 13.10 uur te volgen op Eurosport 1. De finish wordt zo rond de klok van vieren verwacht. Ook zaterdag staat er nog een lastige rit op het programma waarin we MVDP en WVA mogelijk mee zien doen om de ritzege. Vrijdag is er een aankomst bergop, zondag is het weer aan de sprinters.

Achtergrond
  • Photo PN/Cor Vos © 2021