🎥 GP Denain vorig jaar: karretje in de poep! Belg Stan Dewulf rijdt mesthoop in

De GP Denain staat vandaag op het programma. Die verliep vorig jaar niet al te best voor Stan Dewulf. Hij reed toen namelijk letterlijk z'n karretje in de poep!

Paris-Nice 2023 stage 2

De GP Denain in Noord-Frankrijk is een soort mini-uitvoering van Parijs-Roubaix waar de renners ook heel wat kasseienstroken voor de kiezen krijgen. Die stroken lagen er vorig jaar slecht bij (deze editie ook trouwens) en dat zorgde toen voor wat kolderieke situaties in de koers.

Stuurbreuk en karretje in de poep

Zo brak Hugo Hofstetter tot twee keer toe z'n stuur, maar Stan Dewulf beleefde ook een behoorlijk bizar 'avontuur'. Op een strook die er ook weer erbarmelijk en vettig, zoals de Vlamingen zo mooi zeggen, bij lag, miste de Belg van AG2R Citroën een bocht.

En laat nu net in die bocht een Franse boer een enorme mestbult neergelegd hebben... Dewulf kon geen kant meer op en reed zo met z'n fiets in. Z'n karretje in de poep dus, om daarmee de wieleruitspraak die Gerrie Knetemann bedacht een letterlijke betekenis te geven.

De beelden

Tim van Dijke

Dewulf speelde in het verdere verloop van de koers geen rol meer. In een geanimeerde wedstrijd kon Jumbo-Visma-renner Tim van Dijke het in een vluchtgroep van vijf net niet afmaken. In de finishstraat schoot hij eerst uit z'n klikpedaal maar sprintte daarna achter Juan Sebastian Molano toch nog naar een tweede plek.

Deze editie staat de winnaar van vorig jaar weer aan het vertrek. Visma | Lease a Bike start niet in de kasseienkoers, maar met Arnaud De Lie, Yves Lampaert, Nils Pollitt en Stefan Küng staan er wel enkele kasseinkleppers aan de start.

Pelotonpraat
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2023