Patrick Lefevere: 'Ik verwacht dat Visma straks de hoofdsponsor wordt'

De Godfather van de koers weet wel hoe de vork in de steel zal gaan zitten de komende jaren, bij de Nederlandse ploeg.

Paris Roubaix 2023 women

In zijn wekelijkse column column in de Vlaamse krant Het Nieuwsblad schrijft (of dat zal een ghostwriter doen) Patrick Lefevere net zoals hij praat: met het hart op de tong. Ook deze week windt hij er geen doekjes om. Hij denkt te weten hoe de toekomst van Jumbo-Visma eruitziet.

Het 'Jumbo' verdwijnt namelijk bij de ploeg van Richard Plugge na 2024, maar het Visma allerminst, als we Lefevere mogen geloven. In zijn column gaat het voornamelijk ook het vroeg opvissen van heel jonge talenten. Hij merkt dat Jumbo-Visma nu al veel actief is in Scandinavië. Zijn verklaring daarvoor:

"Dat de vrienden van Jumbo-Visma zo focussen op Scandinavië heeft mijns inziens twee redenen. Eén: ze kennen die markt bijzonder goed. Met Jonas Vingegaard en Tobias Foss hebben ze twee toptalenten aangetrokken. Het is ook gewoon zo dat Scandinavië veel goeie jonge renners voortbrengt. Maar wat ook zal meespelen: ik verwacht dat het Noorse Visma straks echt hoofdsponsor wordt. Een bedrijf met een omzet van 2,1 miljard euro kan dat financieel wel dragen."

Voor de duidelijkheid: Visma is een van oorsprong Noors bedrijf dat zogenaamde 'software on demand'-oplossingen aanbiedt aan bedrijven en overheden. Na enkele overnames zijn ze naast Scandinavië nu ook actief in de Benelux, Italië, Groot-Brittannië, Spanje, Frankrijk, Oost-Europa en Zuid-Afrika.

Achtergrond
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2023