NOS zoekt nieuwe wielercommentator. Wie moet het worden? Dit zijn de suggesties

Op de site van de NOS staat een vacature voor een nieuwe fulltime wielercommentator. Deze suggesties doen mensen op Twitter.

Binck Bank Tour 2018 - stage 1

Onlangs verscheen er op de website werkenbijde.nl een droomvacature: fulltime wielercommentator bij de nationale omroep. In de functieomschrijving staat onder andere dat je bij voorkeur werkervaring van drie jaar moet hebben in het vak op nationaal, regionaal of lokaal niveau.

Ook kennis van het Frans is een pré en je moet 'over een scherp analytisch vermogen beschikken en daardoor een koers kunnen lezen' - maar schijnbaar gold dat ook al voor de huidige commentatoren, dus de lat ligt op dat gebied niet heel erg hoog...

Speaking of... Het heeft er dus de schijn van dat Herbert en/of Joris niet meer of veel minder in de wielercommentaarstoel plaats gaan nemen. En met deze vacature is de grote vraag dus: wie moet op de functie solliciteren?

NOS-journalist Martijn Hendriks postte de vacature op Twitter en kreeg wel de nodige reacties. We zetten er een paar op een rijtje. Wie is jouw favoriet?

Willem Dudok, de je kunt kennen van de podcast De Rode Lantaarn

Hendriks reageerde onder deze tweet dan weer dat hij die naam meer had gehoord.

Renee Meijer komt met een naam die op heel veel bijval kan rekenen

Ze schrijft dat ze niet helemaal objectief is. Dat zit zo: Renee Meijer is de vrouw van Steven de Jongh, een boezemvriend van Boogerd.

Journalist Jaap Stalenburg wil Danny Nelissen terug

Met dat domme bedoelt Stalenburg het gedrag van Nelissen ten opzichte van Marijn de Vries aan, waar zij uitgebreid over schreef.

Marijn zelf wordt overigens ook aangedragen

En als we het toch over grensoverschrijdend gedrag hebben: de comeback van een Belg bij de NOS!

Of Karsten en Jeroen bij de NOS...

En dit zou natuurlijk helemaal wat zijn...

De NOS vernieuwde het wieleranalistenbestand de afgelopen jaren al. Met Tom Dumoulin en Marcel Kittel haalde het twee verfrissende nieuwe geluiden binnen, naar wie het in De Avondetappe, en in het geval van Dumoulin, de rest van het jaar zeer fijn luisteren was.

Over De Avondetappe gesproken... Daar zal ook wel het een en ander gaan veranderen, want Herman van der Zandt maakt de overstap van de NOS naar KRONCRV (hij gaat daar uiteindelijk De Slimste Mens presenteren). Dat betekent dat hij niet meer - samen met Martijn Hendriks - door Frankrijk kan toeren tijdens de Tour.

Pelotonpraat
  • photo Cor Vos © 2018